Öne Çıkanlar galatasaray bugünün gündemi gündem özeti deprem erdoğan gündem başlıkları çin türkiye Covid19 pkk recep tayyip erdoğan türk telekom

“Mevsim Etkilerinden Arındırılmış İşsizlik Oranı Yüzde 14,3 İle Tüm Zamanların Rekorunu Kırdı”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "Son bir yılda, 1 milyon 981 bin vatandaşımız çalıştığı işinden oldu. Mevsim etkilerinden arındırılmış işsizlik oranı ise yüzde 14,3 ile tüm zamanların rekorunu kırdı." dedi. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, sosyal medya hesabından Haziran ayı işsizlik rakamlarını değerlendirdi. 

Yaşadığımız buhranın en büyük kurbanları, işini kaybeden vatandaşlarımız. Bu yılın Haziran dönemi rakamlarına göre; Son bir yılda, 1 milyon 981 bin vatandaşımız çalıştığı işinden oldu. Mevsim etkilerinden arındırılmış işsizlik oranı ise %14,3 ile tüm zamanların rekorunu kırdı.

Ülkemizde işgücü piyasasındaki sıkıntıların nedeni tek başına salgın değil. Ekonomimiz, bu ucube rejime geçildiğinden bu yana iş imkanı yaratamıyor. Son 22 ayda 2,5 milyon kişi çalıştığı işini kaybetti.

Ucube rejimin yanlış politikaları ve salgının etkisiyle bir nesli kaybediyoruz. Genç işsizliği %26'yı aştı. Üniversite mezunu işsizlerin sayısı yeniden 1 milyonun üzerine çıktı. 20-29 yaş arasında, 4 milyon 646 bin genç ne eğitimde ne de çalışıyor. Ailesinin eline bakıyor.

Ekonominin iyi yönetilip yönetilmediği, çalışmak isteyen vatandaşlara verilen iş imkanı ve sağladığı refahla ölçülür. Mevcut rejim bunu sağlamaktan çok uzak.

CHP iktidarında ekonomi politikalarının odağında, üreten, vatandaşlarına iş veren, herkese kazandıran ve hakça paylaştıran bir ekonomi olacak. Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.