Öne Çıkanlar galatasaray Kuşadası Belediyesi bugünün gündemi gündem özeti Koronavirüs deprem gündem başlıkları erdoğan çin türkiye Covid19 pkk

MHP'den Yarkadaş'a: Trabzon'daki Çocuğa Değil HDP'ye "Dostumuz" Diyen Kılıçdaroğlu'na Bak..!

ANKARA (ANKA) - MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir MHP Lideri Bahçeli'nin "Trabzon'da mitingde konuşan çocuğu CHP Genel Başkanı'na 'hain' deme noktasına neyin getirdiğini araştırmak gerektiğine" ilişkin sözlerine tepki gösteren siyasetçi/gazeteci Barış Yarkadaş'ı eleştirdi.

 

Özdemir, "Barış Yarkadaş sen de düşün! Mesela CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu, PKK’nın siyasi uzantısı HDP ile beraber hareket ederken, bu yapıya 'dostumuz' derken, toplumum vicdanında acaba nasıl karşılık bulmayı ummuştur?" ifadelerini kullandı.

Özdemir zamanzaman türlü triplere giren ve “ne tutturursam” mantığıyla hareket edip, attığı twitleri gerçekler ortaya çıkınca kaldırmak durumunda kalmasıyla tanındığını belirttiği Korkusuz yazarı Barış Yarkadaş'ın yine bilindik haliyle MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin dün yaptığı konuşmasını köşesine taşıdığını bildirdi.

"Sayın Genel Başkanımız Trabzon’daki 10 yaşındaki bir yavrumuzla ilgili grup toplantımızda kullandığı sözlerle sosyolojik, siyasi ve pedagojik gerçeklere dikkat çekmiştir. Bu gerçekler aynı zamanda Türkiye’nin de gerçekleridir" diyen İsmail Özdemir şöyle devam etti:

"10 yaşındaki bir çocuğun aynı cümlede ve farklı muhataplıklar için ayrı ayrı kullandığı 'hain' ve 'amca' sözünün karşılığı üzerinde doğru bir yaklaşım benimsenmelidir. Bu kavramların toplumda nasıl algılandığı hususu özellikle CHP ve zillet cenahını düşündürmelidir. Barış Yarkadaş sen de düşün! Mesela CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu, PKK’nın siyasi uzantısı HDP ile beraber hareket ederken, bu yapıya 'dostumuz' derken, toplumu vicdanında acaba nasıl karşılık bulmayı ummuştur? Bunu kendisine hiç sormuş mudur?"

-VİCDANİ MELEKELERİNİZİ KONTROL EDİN

Durum böyleyken meseleyi hala nefret duyguları ağır basarak değerlendirme eğilimi gösterenlerin vicdani melekelerini kontrol etmelerinde kendileri adına yarar bulunduğunu anımsatan Özdemir, "Yaşanan olayın kendi sathı ve tabiiliğinde gerçekleşmesi bir yana gündeme getirdiği asıl konular da ortadadır. Çoçukları kaçıran, onları her yönden istismar eden, hatta kundaktaki ve anne karnındaki bebeklere dahi kurşun sıkacak kadar milletimize ve insanlığa düşman olan PKK terör örgütünün siyasi uzantısı HDP’yi meşru gören CHP zihniyetinin hassasiyetlerinin tamamı sorunlu hale gelir. Zira çocuklarımızı dağa çıkarıp, hain teröristlerin insafına bırakan HDP iken, sözde siyasi kazanım ve oy uğruna bu partiyle beraber ortak hedeflerde buluşmak, meseleye genel olarak bakıldığında CHP yönetiminin ne derecede çarpık bir anlayışa sahip olduğunu da göstermektedir" dedi.

Durum böyleyken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Trabzon’daki programında gündeme gelen çocuk üzerinde basın nezdinde yapılan yanlı yorumların tutarlılığının bulunmadığını anlatan Özdemir, "Her surette kınanması ve sorgulanması gereken HDP ile onu meşru gören siyasi partilerdir" dedi.

-YARKADAŞ NE DEDİ

Barış Yarkadaş, Korkusuz gazetesindeki köşesinde, mitingde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na "hain" diyen çocuğun o noktaya neden geldiğini anlamak gerektiğini belirten siyasetçiler için "Artık söyleyecek hiçbir sözü ve topluma verecek hiçbir umudu kalmayan iktidar temsilcileri, 10 yaşındaki bir çocuğun arkasına saklanıyor ve aklınca muhalefeti sıkıştırmaya çalışıyor. Kendilerine 'Yerli ve Milli' diyenlerin ve onlara oy vermeyenleri 'Hain' ilan edenlerin çaresizliğini izliyoruz. Bu nasıl bir 'yerlilik ve millilik'tir?" diye yazmıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.