Öne Çıkanlar CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Koronavirüs sıla vodafone suriye Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş hatay CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan chp niğde milletvekili ömer fethi gürer gündem başlıkları google

"MHP İle Beraber Anayasa Değişikliğini Yapacağız"

Başbakan Binali Yıldırım, Anayasa değişikliği için yapılan görüşmelere değinerek, “MHP, Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yine sağduyusu ile vatansever ve ülkenin geleceğini dikkate alarak, her türlü siyasi hesaplardan öte Türkiye'nin bu önemli meselesinin çözümü için sorumluluk aldı ve bu konuda inşallah, MHP ile beraber anayasa değişikliğini yapacağız ve başkanlık sistemini de hayata geçireceğiz” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım Trabzon'da halka seslendi. 15 Temmuz darbe girişimine değinerek, ülkenin istiklal aşkının, bağımsızlık,  ay-yıldızlı bayrak sevdasının asla yok edilemeyeceğini ifade eden Yıldırım, bir taraftan FETÖ ile diğer taraftan bölücü terör örgütü ile amansız bir mücadele verildiğini anlattı. Başbakan Yıldırım, “Gece gündüz demeden, memleketin her köşesinde hangi yuvada, hangi mağarada, hangi delikte bir terörist varsa hepsi yok oluncaya kadar bu mücadele devam edecek” dedi.

Ülkeyi bölmeye çalışanların hak ettikleri cevabı alacağını belirterek, teröre verilen desteği eleştiren Yıldırım, şunları kaydetti:

“Biz terörle, teröre destek veren siyasi uzantılarıyla mücadele ederken ne kadar da bunların destekçisi varmış, ne kadar da seveni varmış. Bütün Avrupa ülkelerinden ‘aman bu adamlara dokunmayın.’ Kardeşim neye dokunmayacaksın? Mahkeme çağırıyor, ‘gel ifade ver’, ‘ben seni, mahkemeni kabul etmiyorum, gelmiyorum, ifade vermiyorum, beni alamazsınız, beni veremezsiniz.’ Geldin mi? İfadeni de verdin mi, dersini de aldın mı? Alacaksın. Burası hukuk devleti, burası Türkiye Cumhuriyeti, burada terörün borusu ötmez. Burada milletin borusu öter.”

"ANAMUHALEFET PARTİSİ PUSULAYI YİTİRMİŞ"

Kimsenin hukuktan üstün olmadığını ifade eden Yıldırım, batılı ülkelerden öncelikli olarak parlamentolarındaki duvarlarında yer alan teröristlerin resimlerini istedi. Türk milletinden başka kimseden emir alamayacaklarını belirterek, herkesin kendi içine bakmasını isteyen Binali Yıldırım, anamuhalefet partisi CHP’yi sağduyulu olmaya çağırarak, partiden terör sponsorlarının ağzıyla konuşmaktan vazgeçmesini talep etti. Başbakan Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti:

“Anamuhalefet Partisi Genel Başkanı çıkmış birtakım laflar ediyor, insan dinleyince kanı donuyor. Diyor ki 'Terör örgütüne yardım yapan AK Parti'dir. El-Nusra, IŞİD, PKK, FETÖ’yü ülkenin başına bela eden AK Parti'dir'. Bu ne demek kardeşim? Ülkenin Anamuhalefet Partisi pusulayı yitirmiş vaziyette, nereye toslayacağı belli değil. Allah yardım etsin. Ağzından çıkanı kulağı duymuyor. Türkiye'de terörün her türlüsü ile amansız mücadeleyi yapan kim; AK Parti. O FETÖ'cülere, o terör gruplarına arka çıkan, hem avukatlık hem hakimlik yapmaya çalışan kim; işte millet biliyor. Kimin ne yaptığını biliyor. Bir oraya, bir oraya koşuyorlar. Neymiş efendim, tutuklamalar varmış. Neymiş, gözaltılar var. Kardeşim, ne zamandan beri suç işlemek meşru hale geldi bu memlekette? Darbecilere, bölücülere arka çıkmak Anamuhalefet Partisi'nin işi midir, görevi midir?”

"BU YOL, YOL DEĞİL, BU SOKAK ÇIKMAZ SOKAKTIR"

Yıldırım, Türkiye’nin büyük badirelerden ve sıkıntılardan geçtiğini belirterek, “Şehitlerimizi görmüyor musun? Terörle yapılan amansız mücadeleyi görmüyor musun? Şimdi zaman ülkeye sahip çıkma zamanıdır, bir olma, beraber olma zamanıdır. Ayrılıkçılara, terör goygoycularına yaranma zamanı değildir. Ülkenin, milletin bekası için bir olma, beraber olma, birlikte çalışma zamanıdır. Sayın Kılıçdaroğlu, yol yakınken dön bu yanlıştan. Bu yol, yol değil, bu sokak çıkmaz sokaktır”

"TRABZON-ERZİNCAN DEMİRYOLUNU 2023’E KADAR BİZ YAPACAĞIZ"

Trabzon’da yapılan yatırımları anlatan Yıldırım, Kanuni Bulvarı’nın geri kalan bölümünün kararının imzalandığını ve yakında ihalesinin yapılacağını açıkladı. Trabzon’un stadyumunun bittiğini, şehir hastanesinin de olacağını anlatan Yıldırım, vekillerin sözü olan ikinci bir üniversitenin daha açılacağını kaydetti. Trabzon-Erzincan Demiryolunun Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vasiyeti olduğunu belirten Yıldırım, “Onun vasiyetini ondan sonra gelen partisi 40 unutmuştur, hiçbir şey yapmamıştır. Trabzon-Erzincan Demiryolunu 2023’e kadar biz yapacağız. Dünyanın en zor projelerinden biri. Her biri 23 kilometre. 23 kilometre gidiş, 23 kilometre geliş. Zigana’nın altından giriyor, Gümüşhane’den çıkıyor. Zor. Zor diye bırakıp kaçacak halimiz var mı öyle bir göz var mı bende? Yok. Prensip şu; zor olan hemen yapılır imkansız olan biraz zaman alır” diye konuştu.  

"ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNİ YAPACAĞIZ VE BAŞKANLIK SİSTEMİNİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ"

Anayasa değişikliği için yapılan görüşmelere de değinen Başbakan Yıldırım, anayasa değişikliğinin ve sistem değişikliğinin uzun süredir Türkiye’nin gündeminde olduğunu belirtti. Anayasa değişikliği konusunun her seçim döneminde, siyasi partiler tarafından dile getirildiğini anlatan Yıldırım, “MHP, onun Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yine sağduyusu ile vatansever ve ülkenin geleceğini dikkate alarak, her türlü siyasi hesaplardan öte Türkiye’nin bu önemli meselesinin çözümü için sorumluluk aldı ve bu konuda inşallah, MHP ile beraber anayasa değişikliğini yapacağız ve başkanlık sistemini de hayata geçireceğiz” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.