Öne Çıkanlar ankara konya deprem sgk chp bodrum pakistan veysel eroğlu cumhurbaşkanı erdoğan diyarbakır Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank iata

MHP'li Çetinkaya: İstiklal Marşı, Türk'ün İnanç Ve Yiğitliğinin Özeti

MHP Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya, İstiklal Marşı’nın Türk’ün bağımsız yaşama kararlılığının hiçbir zaman bitmeyeceğini ifade etti.
Çetinkaya, kabulünün 96. yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, İstiklal Marşı'nın, Türk’ün inancının, özverisinin, güveninin ve yiğitliğinin bir özeti olduğunu bildirdi. Çetinkaya, Türk’ün bağımsız yaşama kararlılığının hiçbir zaman bitmeyeceğini belirtti.

İstiklal Marşı'nın yazarı Mehmet Akif Ersoy’un Anadolu'da Milli Mücadele'nin henüz devam ettiği sırada kaleme aldığı bu marşın Kurtuluş Savaşı'nın kazanılacağına olan inancı, Türk askerinin yürekliliği ve özverisine güveni, aziz Türk milletinin bağımsızlığa, Hakk'a, yurduna ve dinine bağlılığını dile getirdiğini ifade eden Çetinkaya şöyle devam etti:
"İstiklal Marşımız, aziz milletimizin bağımsızlık ve özgürlüğünü ölümsüzleştirmiştir. İstiklal Marşımız, birlik ve beraberlik olduğu müddetçe aşılmayacak bir engelin bulunmayışının ifadesi olmuştur. İstiklal Marşımız, vatan sevgisini tüm değerlerin üstünde tutan Türk milletinin, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, özveriyle başarıya ulaştırdığı, tarihin akışını değiştiren bir kahramanlık destanıdır. 96. yıldönümünde, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü, İstiklal Marşımızın Şairi Mehmet Akif Ersoy'u ve bütün İstiklal kahramanlarımızı bir kere daha minnet, şükran ve rahmetle anıyorum. İnancın, özverinin, güvenin ve Türk’ün yiğitliğinin özeti olan İstiklal Marşımızın kabulünün 96. yıldönümü kutlu olsun."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.