Öne Çıkanlar rusya abd terörist bugünün gündem başlıkları mardin ekonomik güven endeksi hizmet ATO Başkanı Gürsel Baran trt PENÇEKİLİT Operasyonu Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Kuşadası Belediyesi

MHP'li Dört Aday: "Karşılıklı Güven İçerisinde Ortak Hareket Edeceğiz"

MHP Genel Başkan Adayları, kurultay toplanıp divan seçilene kadar istişare ve karşılıklı güven içerisinde ortak hareket edeceklerini bildirdi. Yaptıkları açıklamada, “11 Temmuz 2016 tarihinde saat 14.00'te aşağıda adı geçen dört genel başkan adayı olarak Anadolu Otel'de istişare amaçlı bir araya geleceğimizi kamuoyuna saygı ile duyururuz” ifadelerini kullandı.

MHP’li Genel Başkan Adayları Meral Akşener, Sinan Oğan, Koray Aydın ve Ümit Özdağ, bugün yaptıkları toplantının ardından, kongre süreci hakkında ortak bildiri yayımladı. Açıklamada, MHP’deki değişim talebinin çeşitli yollarla engellenmek istendiği belirtilirken, çağrı heyeti tarafından toplanan 6. Olağanüstü Büyük Kongre’nin, Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından alınan tedbir kararı ile yok sayılmak istendiği vurgulandı.

“Kurultayımız Parti İç Meselesi Olmaktan Çıkarak Devlet Meselesi Haline Gelmiştir”

Açıklanan kurultayın, Yüksek Seçim Kurulu’nun toplantısından sadece 10 dakika önce geri çekildiğine dikkat çeken Genel Başkan Adayları, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, 10 Temmuz’da seçimli kurultay yapılacağını “defalarca” beyan ettiğini hatırlattı. Kurultayın önce toplanılacağının açıklanıp, sonra bundan vazgeçilmesinin üzüntü verici olduğunu belirten adaylar, “Çünkü Türkiye'nin kısa vadede Türk milletinin kaderinin belirleneceği erken genel seçim ve/veya referandum süreçlerine girmesi beklenmektedir. Gelinen süreçte, kurultayımız artık sadece bir parti iç meselesi olmaktan çıkarak bir millet ve devlet meselesi haline gelmiştir” ifadelerini kullandı.

“Ortak Hareket Edeceğimizi Bildiririz”

 “Ülküdaşlarımıza dört genel başkan adayı olarak sözümüzdür” diyen MHP’li adaylar, açıklamalarında şunları kaydetti:

“Bu kutlu mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz! Dört genel başkan adayı olarak hukuk mücadelemizi sonuna kadar sürdürecek, kurultayımızı en kısa sürede toplayacağız. Biz, Türk milletine Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanının seçileceği kurultayımız toplanıp divan seçilene kadar istişare ve karşılıklı güven içerisinde ortak hareket edeceğimizi bildiririz. Bugünkü toplantımızda bu amaçla gerek kurullar oluşturulmuştur. 11 Temmuz 2016 tarihinde saat 14.00'te aşağıda adı geçen dört genel başkan adayı olarak Anadolu Otel'de istişare amaçlı bir araya geleceğimizi kamuoyuna saygı ile duyururuz”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.