Öne Çıkanlar galatasaray Kuşadası Belediyesi Koronavirüs bugünün gündemi gündem özeti deprem gündem başlıkları erdoğan çin Covid19 konser türkiye

MHP'li Özdemir: Davutoğlu Kılıçdaroğlu'na "Başörtülüleri Neden Mağdur Ettin?" Desin

ANKARA(ANKA) - MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, 6'lı İttifak üyesi Ahmet Davutoğlu'nun CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na "Vakti zamanında başörtülüleri neden mağdur ettin?" diye sorması çağrısında bulundu.



Özdemir yaptığı açıklamada, "Davutoğlu, kendisi için 'İleri derecede gerizekalı' diyen Kılıçdaroğlu'na başörtüsü hususunda hanımefendi kardeşlerimizi niçin mağdur ettiklerini sormalıdır" dedi.

Özdemir şöyle devam etti:

"Siyasi ederi itibarıyla, edebi olarak 'cık, cük' ekiyle anca tariflenebilen, matematikteki karşılığı 'ondalık' kalan, vatandaşın nazarındaysa 'küçücük' bir şey olan Ahmet Davutoğlu, anlaşılan o ki Sayın Genel Başkanımızın son grup toplantısından sonra 'incinmiş' durumdadır.

Türkiye'yi başörtüsü yasağı konusunda yıllardır geren tarafta yer alan CHP'ye karşı MHP, gerekli yasal düzenlemeye destek vermiş ve bu sorunu ülke gündeminden kaldırmıştır. Bugün Davutoğlu'nun beraber olduğu CHP ise meseleyi AYM'ye götürerek engellemek isteyen taraf olmuştur.

Dolayısıyla Davutoğlu, daha evvel kendisi için 'ileri derecede gerizekalı' ifadesini kullanan Kılıçdaroğlu'na dönüp, başörtüsü hususunda hanımefendi kardeşlerimizi niçin mağdur ettiklerini sormalıdır. Hadi Davutoğlu başarabilirsin, cesaret edip sor bakalım ne diyecek sana?"

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.