Öne Çıkanlar Covid19 çin bugünün gündem başlıkları binali yıldırım gündem Kuşadası Belediyesi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Akşener ihracat vodafone merkez bankası Afrin

MHP’den Akşener’e  ‘Faili Meçhul’ Uyarısı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener’in Balıkesir'deki faili meçhul cinayetlere yönelik, "Ne derseniz deyin, hepsi kabulümdür" sözlerini eleştirerek, “Eskiden bakanlık yapmış ve bugün MHP saflarında politikaya soyunan kimseleri, şahsi hırslarına yenilmemeleri, kendi ikbali ve siyasi hesapları uğruna devletin terörle mücadeledeki kazanımlarına ve mensup olduklarını öne sürdükleri MHP camiasına daha fazla zarar vermemeleri konusunda uyarıyoruz” açıklamasında bulundu.

MHP’li Yalçın, MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener’in Balıkesir'de kendisine yönelik "Faili meçhullerin sorumlusudur" suçlamalarının hatırlatılması üzerine, "Ne derseniz deyin, hepsi kabulümdür" sözlerine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Akşener’in sözlerini eleştiren Yalçın, “Bu neviden ifadeleri, sadece kaş yapayım derken göz çıkarmaktan, pot kırıp çam devirmekten ibaret görmek yeterli değildir. Bu çıkışlar, bölücü terör örgütü ve bilumum Türkiye düşmanlarının ‘Faili meçhul cinayetleri devlet görevlileri işledi’ iddialarına çanak tutmaktadır” diye konuştu.

Faili meçhul cinayetlerin devlet görevlileri tarafından işlendiğini zımnen kabul ve ikrar anlamına gelen bu açıklamaların devleti zan altında bıraktığını belirten Yalçın, ‘Bakanlık yapmış kimselerin ‘devlet aklını’ esas alıp dikkatli ve özenli olmak dururken böylesine düşüncesiz ve akılsızca açıklamalar yapması üzücüdür” ifadelerini kullandı.

“Ucuz Kahramanlık Gereksiz Tahriklere Yol Açacaktır”

Yalçın, “Eğer söz konusu beyanların sahipleri MHP saflarında siyaset yapmış iseler sarf ettikleri sözler, partimiz ve camiamız açısından oldukça mahzurludur” dediği açıklamasında, “Çünkü sarf edilen bu tür sözlerin, MHP’yi faili meçhuller üzerinden yürütülecek tartışma ve kavganın içine çekebilme potansiyeli vardır. Partimizi, faili meçhuller gibi uluslararası boyutu olan kirli bir dosyayla irtibatlandırması tehlikesi vardır. Faili meçhuller üzerinden ucuz kahramanlık ve şov yapmaya kalkan politikacıların münasebetsiz beyanları, gereksiz tahriklere yol açacaktır. Küllenmiş eski husumetlerin eşelenip yeniden alevlendirilmesine zemin hazırlayarak insanımızı suni hesaplaşmalara götürebilecektir” değerlendirmesinde bulundu.

Akşener’e “Şahsi Hırslarına” Yenilme Uyarısı

Yalçın, Akşener’in faili meçhullerin sorumluluğunu üzerine almasının, PKK’nın ve onu destekleyenlerin tezlerini onaylamak, devletin planlı ve programlı şekilde cinayet işlediğini kabul etmek anlamına geldiğini savunarak, “Eskiden bakanlık yapmış ve bugün MHP saflarında politikaya soyunan kimseleri, şahsi hırslarına yenilmemeleri, kendi ikbali ve siyasi hesapları uğruna devletin terörle mücadeledeki kazanımlarına ve mensup olduklarını öne sürdükleri MHP camiasına daha fazla zarar vermemeleri konusunda uyarıyoruz” diye konuştu.

“Tüzüğümüze Göre Çağrı Heyeti Bir Karar Organı Değil”

Yalçın, MHP’nin 10 Temmuz’da yapılacağını duyurduğu 6. Olağanüstü Kurultayına ilişkin şunları kaydetti:

“Genel Merkez karar organları Genel Başkan, MYK ve MDK’dır. Çağrı Heyeti tüzüğümüze göre bir karar organı değildir. Genel Merkez karar organları mahkemece çağrı heyetine tevdi edilen yetkileri kullanarak davacıların mahkemeden istediği sonucu da karşılayacağından, mahkeme kararına eksiksiz uyulmuş olmaktadır.  MHP Genel Merkezi 10 Temmuz 2016’da olağanüstü kongre yapılması kararı aldığından, Çağrı Heyetinin bundan sonra olağanüstü kongre toplama girişimi hükümsüzdür. Dolayısıyla Çağrı Heyeti’nin yapmaya çalıştığı Kongre hukuki hiçbir sonuç doğurmayacaktır.  Bütün bu gerçeklere rağmen, kendilerine muhalif diyen kimseler 10 Temmuz 2016 tarihi ilan edilmişken 19 Haziran’da Tüzük kongresi toplamaya kalkarlarsa, hem kaosu derinleştirmiş hem de gayrimeşru bir eylem ve işlem yapmış olacaklardır. Kendilerine muhalif diyen müzminlerin 19 Haziran’da yapacakları toplantıya, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve parti teşkilatları kesinlikle katılmayacaktır.”

“Bahçeli’nin İsitifa Edeceği Söylentileri Spekülasyondan İbaret”

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin 10 Temmuz kurultayından önce istifa edeceği ve aday olmayacağı iddialarını “spekülasyon” olarak değerlendiren Yalçın şöyle konuştu:

 “MHP Gelen Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin istifa edeceğine ve 10 Temmuz’da yapılacak 6. Olağanüstü Kurultaya katılmayacağına dair iddialar da spekülasyondan ibarettir. Bu tür iddiaları ortaya atan kimselerin muhtemelen böyle bir beklentisi ve umudu vardır. Ancak Devlet Bahçeli’siz Olağanüstü Kurultay senaryosunu yazan ve oynayanlar, 10 Temmuz’da hayal kırıklığına uğrayacaklardır. MHP, suni kongre gündemi oluşturup Hareketimiz ve camiamız üzerinde oynanmaya çalışılan oyunu bozacaktır.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.