Öne Çıkanlar Covid19 Kuşadası Belediyesi gündem MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bugünün gündem başlıkları Zeytin Dalı Harekatı Halka arz Gürer bugünün gündem özeti dünya sağlık örgütü Afrin ataşehir belediyesi

MHP’li Büyükataman’dan Başbakan’a Tepki

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Başbakan Binali Yıldırım’ın Partisinin İl Başkanları toplantısında yaptığı konuşmaya ilişkin, “Binali Bey belki hatırlamak istemez ancak şu an Genel Başkanı olduğu siyasi parti aslında klasik bir PKK ağzı olan ve yıllardır her zeminde seslendirilen ‘çözüm ve barış’ kavramlarına tutunarak kendi ikbal ve koltuk hırslarını tatmine, milletimizin ve ülkemizin de mahvına neden olan partidir” dedi.
 
MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Başbakan Binali Yıldırım’ın Partisinin İl Başkanları toplantısında yaptığı konuşmaya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.
 
Suriyelilere vatandaşlık verilmesi konusunda “Sayın Bahçeli ile Sayın Demirtaş aynı cümleleri kuruyorlar. MHP Genel Başkanı için bu durum hiç de kabul edilebilir değil” diyen Başbakan’a tepki gösteren Büyükataman, şu ifadeleri kullandı:
 
“‘Ismarlama Başbakan’ partisinin il başkanları toplantısında yaptığı konuşmada Suriyelilere vatandaşlık verilmesi hususunda ‘Sayın Bahçeli ile Sayın Demirtaş aynı cümleleri kuruyorlar. MHP Genel Başkanı için bu durum hiç de kabul edilebilir değil’ demektedir.
 
Binali Bey belki hatırlamak istemez ancak şu an Genel Başkanı olduğu siyasi parti aslında klasik bir PKK ağzı olan ve yıllardır her zeminde seslendirilen “çözüm ve barış” kavramlarına tutunarak kendi ikbal ve koltuk hırslarını tatmine, milletimizin ve ülkemizin de mahvına neden olan partidir. Şehitlerimizin bizatihi sorumlusudur.”
 
“AKP’ye Kadar, Türk Tarihinde Etnik Ve Mezhep Kazısı Yapmak Kimsenin Hatırına Gelmemişti”
 
Yıldırım’ın aynı konuşmasında, Bursa'da Boşnak, Mardin'de Arap, Eskişehir’de Tatarız. Bu çeşitlilik bizim zenginliğimizdir. Suriyelilere vatandaşlık konusunda ileri geri konuşuyorlar” ifadelerini kullanması üzerine de tepki gösteren Büyükataman, “Bursa, taşıyla toprağıyla, ruh ve mana âlemiyle zerre zerre milletimizle iç içe geçmiş, milletimizle yeniden şekillenmiş bir şehrimizdir. ‘Eskişehir’de Tatar’ız’ cümlesindeki cehalet ise başlı başına bir tez konusu olur. Tatar nedir, kime denir önce onu öğrenin. Tatarlar öz be öz Türk çocuklarıdır. AKP’ye kadar, Türk tarihinde etnik ve mezhep kazısı yapmak hiç kimsenin hatırına gelmemişti. Binali Yıldırım’a tavsiyemiz bu konulara çok girmemesidir yoksa bir anda kendisine de ‘in Ali’ denilebilecektir” dedi.

Büyükataman açıklamasını şöyle devam ettirdi:
 
“Suriye’deki iç savaş şartlarından dolayı ülkemize sığınanlara elbette gönlümüzü açalım, ekmeğimizi paylaşalım. İnsani yardım ve desteğimizi verelim. Bunlara bir diyeceğimiz yoktur.

Ancak Suriyelilerin Türk vatandaşlığına alınmaları konusunu oy hesabıyla gündeme getirmek ülkenin geleceğini düşünmemektir. Suriyelilere vatandaşlık verilmesi Türkiye’de yeni etnik sorunların doğması anlamına gelecektir. Buna da kimsenin hakkı yoktur.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.