MHP’li Kalaycı: Eğer Bedelli Olacaksa Böylesi Bir Eğitime Ne Gerek Var?

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bedelli askerlik düzenlemesi görüşülüyor. MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, “Biz diyoruz ki eğer bedelli olacaksa böylesi bir eğitime ne gerek var?” diye sordu.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu saat 13.00’te toplandı. Komisyonda Askerlik Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifini görüşülüyor.

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, “Biz diyoruz ki eğer bedelli olacaksa böylesi bir eğitime ne gerek var? Asker olarak kışlaya girsin diyorsak o zaman kendi içinde de tutarlı olmamız lazım yani yurt dışındaki de girsin o zaman. Bir çelişki ortaya çıkıyor. Çok fazla bir amaca yönelik katkı verdiğini biz düşünmüyoruz ama yeni bu uygulamayla Milli Savunma Bakanlığımızın Türk Silahlı Kuvvetlerinin yeni bir uygulaması başlayacaksa tabii ki o konuda mutlaka madde gelince gerekli bilgi de verilecek o değerlendirilir. Biz diyoruz ki madem bedelli askerlik yapılacaksa bu kadar kafa karışıklığına gerek yok yani bedelse bedeli verilip yapılsın diyoruz” dedi.

CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu da, “Türkiye’nin de ihtiyacıdır. Bedelli askerliğe bu saatten sonra hiçbir parti karşı çıkamaz. Kamuoyunda böyle bir talep oluştu. Biz de CHP olarak karşı değiliz ancak askerlik kurumunun bu kadar yıpratılmasına da gerçekten çok üzülüyorum. Askerliği hep yücelttik. Kimse askere gitmek istemiyor. Herkes master ve doktora yapıyor askere gitmemek için nasılsa bedelli çıkar diye.  21 günde temel askerlik eğitimi verilebilir mi?” diye sordu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.