Öne Çıkanlar galatasaray palandöken trabzonspor ukrayna anadolu efes dolar Göztepe Beşiktaş Haberleri antalyaspor basketbol transfer CEV U17 Avrupa Voleybol Şampiyonası

MHP’li Özdemir: Türkiye Cumhuriyeti Devleti İlelebet Payidar Kalacaktır

MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir; Dışişleri Bakanlığı bütçesi üzerine Milliyetçi Hareket Partisi Grubu adına söz aldığı konuşmasına, “2018 yılı, dış politika alanında ülkemizi zorlayıcı çok sayıda olay ve konu başlıklarının yaşanmasına sebep olmuştur.” açıklamasını yapmış ve Suriye'de yaşanan iç savaşın 8'inci yılı içerisinde bulunuyorken Birleşmiş Milletler kapsamında yürütülen çözüme ulaşma girişimlerinin hâlen netice verebilmiş olmadığını ve Cenevre sürecinin her defasında çeşitli nedenlerle sürüncemede kalmasının sorunun daha da derinleşmesine ve Türkiye’nin yaşananlardan olumsuz etkilenmesine yol açtığını ifade etti.

MHP'li Özdemir,  Türkiye’nin uluslararası hukuktan doğan haklarını kendi millî güvenlik perspektifiyle doğru değerlendirdiğini ifade ederek, şöyle devam etti:

"Ülkemize nereden bir tehdit oluşmuş ve yönelmişse bunun kaynağında yok edilmesi gerekir"

“Fırat Kalkanı ile Zeytin Dalı harekâtlarını başarıyla icra ederek ilgili alanlarda PKK/PYD ve IŞİD terör örgütlerinin varlığına son vermiştir. Temennimiz bu çabaların gelinen aşamada makul yol ve girişimlerle Menbiç başta olmak üzere Fırat Nehri'nin doğusunda da sonuç vermesidir. Ülkemize nereden bir tehdit oluşmuş ve yönelmişse bunun kaynağında yok edilmesi gerekir. Bununla birlikte sorun yaşadığımız alan sadece Suriye olmamış, Ege, Doğu Akdeniz, Irak ve son olarak Ukrayna ve Rusya arasında Kerç Boğazı'nda yaşanan krizden de görüldüğü gibi Karadeniz de ülkemizin millî güvenliğini etkileyen dış politika konularının başında gelmiştir.”

Yemen, Suriye, Lübnan, Filistin, Libya ve Afganistan'ın içler acısı durumunun ortada olduğunu ifade eden Milletvekili Özdemir, “İlk kıblemiz Kudüs hukuksuz eylemlerle ve yeni çatışmalara yol açacağına bakılmaksızın İsrail'in sözde başkenti olarak kabullendirilmeye gayret göstermektedir. Bununla birlikte, Suriye ve Irak'ta Türkmenlerin hakları gasbedilmekte, Kırım'da soydaşlarımız kendi vatanlarında mağdur edilmekte, Doğu Türkistan'da ise tam bir mezalim yaşanmaktadır. Balkanlar ve Batı Trakya hâlâ kanayan yaradır ve özellikle Yunanistan burada gayrihukuki davranmakta, soydaşlarımıza zulümde ısrar etmektedir.“ açıklamasında bulundu.

"PKK, PYD, IŞİD ve FETÖ terör örgütleriyle mücadele anlamındaki diplomatik adımları mutlak suretle artırmalıyız"

TBMM Dışişleri Komisyonu üyesi Özdemir, bu yıkıcı şartlarda potansiyelinizi doğru yansıtan bir iddianız yoksa hayatta kalmanın da aynı oranda zor olacağının malum olduğunu ifade ederek, “Elbette, Türkiye Cumhuriyeti devleti ilelebet payidar kalacaktır. Buna inancımız ve sadakatimiz tamdır. Yaşananları değerlendirirken Ankara merkezli bakış açımızı korumalıyız. Diplomatik hamle ve hareketliliği tüm devlet mekanizmalarında eş güdüm içerisinde kurmalı; başkalarının değil, kendi tezlerimizin peşinde koşup kendi gündemimizi dünyanın geri kalanına da kabullendirebilmeliyiz. PKK, PYD, IŞİD ve FETÖ terör örgütleriyle mücadele anlamındaki diplomatik adımları mutlak suretle artırmalıyız.“ açıklamasında bulunmuştur.

MHP'li Özdemir, Türkiye’nin gerektiğinde her alanda kendisine yetebilen ve aynı zamanda haklılığını her alanda doğru yansıtan bir yol izlemesi gerektiğini ifade ederek, “Ülkemizi bölgesel liderliğe taşıyacak, ardından küresel liderlik hedefine ve nihayetinde süper güç konumuna ulaştıracak 2023, 2053 ve 2071 vizyonlarımız için yaşananları şimdiden doğru değerlendirmeliyiz. Nihai olarak, demokrasi kültürümüzü daha da olgunlaştırarak büyük millî ülkülerimizi 2123 nesline emanet edecek sorumlulukla hareket etmeliyiz." açıklamasında bulundu.

Anahtar Kelimeler:
Mhp
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.