Öne Çıkanlar CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Koronavirüs vodafone suriye Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş sıla hatay CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan chp niğde milletvekili ömer fethi gürer gündem başlıkları google

MHP'li Vural: İncirlik Anlaşması Yaparken 'Ey Amerika' Diyecektin

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Ey Amerika” sözlerini, “Koridoru açmışsın ABD’nin silahlarının PKK’nın PYD’ye gitmesine izin vermişsin. Ondan sonra bağırıyorsunuz, ‘ey Amerika, ey Amerika’ bize, muhtarlara bunları söylemeyeceksin. Orada söyleyeceksin. Bir şeyi nerede kaybetmişsen orada bulursun, muhtarlar toplantısında kaybetmedin ki sen, orada arıyorsun. Şimdi sizi kim ciddiye alır. Ne zaman sen yapacaktın biliyor musun? İncirlik anlaşmasını yaptığın zaman o zaman diyecektin ki, ‘Ey Amerika PYD ile ilişkini kes. Yoksa izin vermem’ diyecektin. Oh ne güzel” ifadeleriyle değerlendirdi.

MHP Grup Başkanvekili Vural, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Toplumun birçok kesiminde Türkiye’nin nereye gittiğinin sorgulandığını belirten Vural, “Dış politika gerçekten iflas etti. ‘Ey’ diye çıkış yapanların gerçekten kendilerine aynada bakmalarını tavsiye ediyorum. Gerçekten böylesine güçlü bir devletimiz, kadim bir milletimiz, bu kadim coğrafyayı vatan yapmış milletimiz, bugün G-20 içerisinde ulunan bir ekonomimiz. Caydırıcılığı ortadan kaldırılmış, ciddiye alınmayan bir ülke konumuna getirilmiş bir ülke konumuna getirilmiş. Dünyada terör örgütleriyle anılacak bir duruma getiriliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı diyor ki ‘ey Amerika size kaç kere söyledik, siz bizimle mi berabersiniz, yoksa bu terör örgütü YPG/PYD ile mi berabersiniz’ sözlerinin maalesef ABD’nin yöneticileri tarafından dikkate alınmadığı ABD’nin PYD’yi bir terör örgütü olarak görmediğine ilişkin beyanları yine dün Dışişleri Bakanlığında gördük, duyduk. Bütün metinler bunları koyuyor” dedi.

-“PYD KİM BE?”-

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın muhtarlara serzenişinin Türkiye’nin içine düşürüldüğü durumun bir itirafı olduğunun altını çizen Vural, “ Daha önce, ‘dünya lideri dostum Obama, bütün dünya liderleri beni dinliyor, Türkiye sözü dinlenen bir ülke oldu. Ortadoğu’da Türkiye’den habersiz bir kuş uçmaz’ malzemeleri ile anlı, şanlı bütün televizyonlarımız bunları ifade ediyordu. ‘BOP Eş Başkanlığımız, ABD partnerimiz, ortağımız, stratejik ortağımız. PKK terörü ile eş zamanlı bir mücadele’ söylüyordu. ‘Ey Amerika, ey Rusya’ diyecek noktaya geldik. Maalesef caydırıcılık ortadan kaybolmuş, yani ‘Ortadoğu’dan bizsiz yaprak kıpırdamayacak’ diyenler şimdi ya, ‘PYD’yi tercih et ya beni tercih et’ noktasına getirerek, PYD ile Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni aynı kefeye koyma gafletine düşüyoruz. PYD kim be? PYD kim?” ifadelerini kullandı.

-“LAHMACUN PARALARINI BİLE BİZ ÖDEDİK”-

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kobani’nin terör örgütü tarafından ele geçirilmesine ve ABD’nin destek vermesini kabul etmediğini söylemesi gerektiğini belirten Vural, “Koridoru açmışsın ABD’nin silahlarının PKK’nın PYD’ye gitmesine izin vermişsin. Ondan sonra bağırıyorsunuz, ‘ey Amerika, ey Amerika’ bize, muhtarlara bunları söylemeyeceksin. Orada söyleyeceksin. Bir şeyi nerede kaybetmişsen orada bulursun, muhtarlar toplantısında kaybetmedin ki sen, orada arıyorsun. Orada aldığı plaket Kobani’ye yaptığı yardımlardan münasebetiyle aldığı plakettir, PKK’dan. Kobani’ye yardım yapan, Peşmerge’ye vatan toprağını açan AKP değil mi?  Ondan sonra da kalkıp vatandaşa karşı bütün bunlar olup biterken defalarca ‘ey Amerika’ diyeceğiz. Ama ben benim hükümetim ne yaptı onu soruyorum. Şimdi, geldiler adamlar lahmacun parasını bile ödediniz. Şimdi sizi kim ciddiye alır. Ne zaman sen yapacaktın biliyor musun? İncirlik anlaşmasını yaptığın zaman o zaman diyecektin ki, ‘Ey Amerika PYD ile ilişkini kes. Yoksa izin vermem’ diyecektin. Oh ne güzel” diye konuştu.

-ABD VE RUSYA’YA SESLENDİ-

ABD’ye seslenen MHP’li Vural, “Senin teröristin, benim teröristim diye meseleye bakarsan uluslararası terörle nasıl mücadele edilecek. Birileri de kalkıp IŞİD terör örgütünü bir başka ülkeyi tehdit eden terör örgütüne karşı kullanırsa IŞİD terör örgütüyle olmak meşrulaşacak mı? PKK terör örgütü bizi vuruyor, askerimizi, polisimizi vuruyor. Hem de Suriye’den gelen PYD’li teröristlerle beraber hareket ediyorlar. Ey Amerika. Sana soruyorum. Kadim Türk milletinin menfaatini dikkate almıyorsun da amacın ne, hedefin ne? Kimse Türkiye’yi bu duruma düşüremez” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında Rusya’ya da seslenen Vural, “Türk milleti büyük bir millettir. Bu hasmane tutumlar. Bu yaklaşımlar, dost olmak aziz milletimizle, devletimizle kolaydır. Bu mileltn toprak bütünlüğünü, güvenliğini tehdit eden bir konuda Rusya’nın bu tavrı kesi,nlikle kabul edilemez” dedi.

-“CHP, DEMİRTAŞ İLE AYNI SAZI ÇALMAYA BAŞLADI”-

Konuşmasında CHP’yi de eleştiren MHP’li Vural, “Türkiye’de Anamuhalefet partisi ne yapıyor? Bir parti meselesi değil. Sazı, CHP alıyor. Atatürk, Cumhuriyeti kurarken, ‘Türkiye’nin bir Kürdistan meselesi vardır’ diyenlere karşı, ‘Kürdistan meselesi yoktur’ dedi. Şimdi onun kurduğu parti, ‘Kurt sorunu vardır’ diyerek sazı eline aldı. Demirtaş ile aynı sazı çalmaya başladı. Maalesef, şehitlerimizle PKK’lı teröristleri aynı kefeye koyan sosyal medyada paylaşımlar yapan CHP’li milletvekilleri var” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
MhpOktay Vural
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.