Öne Çıkanlar Koronavirüs CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak chp niğde milletvekili ömer fethi gürer sıla gündem başlıkları vodafone suriye Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk fırat kalkanı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli akbank

MHP'nin Tavrı Açık Ve Net

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, teröristlerin siyasi uzantılarının TBMM’de dokunulmazlığının olmasının terörle mücadeleyi akamete uğrattığını belirterek, “Bu işi kimse sulandırmasın. Benim askerim ve polisim kan verirken, can verirken, parmaklarınızı bile teröre karşı kaldırmak istemeyenler utanmalıdır, utanın. Teröre karşı dik duramıyorsunuz. Terörün siyaseti bir araç olarak kullanmasını engelleyecek hiçbir bir adımı atmıyorsunuz. AKP’nin ve CHP’nin geldiği eksen bu. Nedir sizi korkutan? Bir terör örgütüne üye olmak, insanları öldüren teröristlerin taziyesine katılıp, ‘onun yolu bizim yolumuzdur’ demek demokrasinin neresinde yazıyor?” diye konuştu.

MHP’li Vural, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Çanakkale Zaferi'nin yıldönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü münasebetiyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitleri rahmet, minnet ve şükranla andıklarını vurguladı.

 

''BU NASIL BİR ZİHNİYETTİR''

AB-Türkiye Zirvesinin yapılacağı Belçika’da PKK terör örgütünün propagandasının yapıldığı ve sözde PKK bayraklarının asılmasına sert çıkan Oktay Vural, “Güya demokrasi, insan hakları, hukuk diyen AB üyesi Belçika bu toplantının yapılacağı yerin karşısına PKK çadırı açılmasından ve PKK paçavralarının açılmasından hicap duymuyor, utanmıyor. Siz kendinizi ne zannediyorsunuz be? Yani, güya AB PKK’yı terör örgütü kabul etmiş, terör örgütüne kucak açıyorsunuz. Paçavraları orada, utanmadan sıkılmadan Türkiye’nin birliğine ve bütünlüğüne kast eden terör örgütünü Türkiye-AB toplantısının olduğu yerde Türkiye’yi protesto için çadır açmasına izin veriyorsunuz. Bu nasıl bir zihniyettir. Kabul edilebilir gibi değil” diyerek tepkisini beyan etti.

 

''BU İŞİ KİMSE SULANDIRMASIN''

Dokunulmazlıklar konusunada değinen Vural, “Dokunulmazlıklar meselesi Türkiye’nin önüne nasıl geldi? Ankara’da bir teröristin saldırısı sonucunda vatandaşlarımızı şehit edildiği bir ortamda milletvekilleri taziye çadırına gidip kutluyorsa, PKK terör örgütüne üye olmak, yardım ve yataklık yapmaktan dolayı haklarında fezleke olan milletvekillerine karşı azizi milletimizin ve medyanın duyduğu tepki dikkate alındığında bir taraftan kan ve gözyaşı gelirken diğer taraftan da teröristleri temsil eden milletvekillerinin millet egemenliğini kullanamayacağına ilişkin, haklı bir tepkinin ifadesi olarak bunlara dokunalım geldi” dedi.

Teröristlerin siyasi uzantılarının TBMM’de dokunulmazlığının olmasının terörle mücadeleyi akamete uğrattığını belirten Vural, “Bu işi kimse sulandırmasın. Benim askerim ve polisim kan verirken, can verirken, parmaklarınızı bile teröre karşı kaldırmak istemeyenler utanmalıdır, utanın. Teröre karşı dik duramıyorsunuz. Terörün siyaseti bir araç olarak kullanmasını engelleyecek hiçbir bir adımı atmıyorsunuz. AKP’nin ve CHP’nin geldiği eksen bu. Nedir sizi korkutan? Bir terör örgütüne üye olmak, insanları öldüren teröristlerin taziyesine katılıp, ‘onun yolu bizim yolumuzdur’ demek demokrasinin neresinde yazıyor?” Ak Parti ve CHP'ye seslendi.

 

HODRİ MEYDAN

Terörist cenazesine giden milletvekiliyle ilgili Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın açıklamalarını anımsatan Vural, “Bu söylediğin sözlerin arkasında dur. Niye durmuyorsun? Niye o güzel parmaklarınızı, iradenizi terörün karşısında dik durmak için kullanamıyorsunuz bunu soruyoruz biz. Şimdi kalkıp, terörü teşvike kadar giden, ‘terörle işbirliğine kadar giden, bir suça yönelmişse dokunulmazlık zırhının arkasına saklanamaz’ sözünün arkasında dur. İşte TBMM’de yargının fezlekesi varsa bunu örtbas etmek için ipe un serme. Mert olun. Maalesef görüyoruz ki bütün bunları söyleyenler, kalkıp meseleyi bu sözden geri durmak için başka bir noktaya getiriyorlar. Ey Davutoğlu, ‘parlamentoda kim varsa, terörle işbirliği, terörü teşvike kadar giden bir suça yönelmişse dokunulmazlık zırhının arkasına sığınamaz’ sözünün arkasında dur. Yok efendin bu kadar dosya var, şu kadar… Sapla samanı karıştırma. Hangi cüretle milletvekillerinin tamamını bu terör örgütüne işbirliği yapan, yardım yataklık yapanlarla bir tutuyorsun. Getir. Bu milletin kanını emen yolsuzluk yapan kim varsa fezlekesini getir kaldıralım. Hodri meydan MHP olarak önerimiz çok açık ve net. MHP, yasama ve denetleme faaliyetlerinin dışında milletvekillerinin kürsü dokunulmazlığı olmak üzere dokunulmazlıkların sınırlandırılmasını istemektedir. Bunda bizim tereddüdümüz yok. Ama bugün eğer siz bu meseleyi milletvekili sıfatıyla terörle iş birliği yapanlar, onun cenazesine gidip, ‘onun yolundan gideceğim diyen milletvekillerine karşı bir iddia koymuşsan bu iddianın arkasında duracaksın. Bu sözleri söyledin” değerlendirmesinde bulundu.

 

''MHP OLARAK TAVRIMIZ NET''

MHP’nin tavrının çok açık ve net olduğunu belirten Vural, “Teröre yardım ve yataklık suçlarından yargının talep ettiği dokunulmazlık fezlekeleri karma komisyonda görüşülür, ondan sonra Genel Kurul’a gelmeli. Siyasi irade bu konuda tavır oluşturmalı. Ondan sonra da hodri meydan, dokunulmazlığın kaldırılması mı gerekiyor, sınırlandırılması mı gerekiyor. Geçici çözüm falan filan bırak, kalıcı çözüm. 83. Madde. Buyurun hodri meydan ama önce sizi bir görelim. Teröre karşı dik duruyor musunuz, yoksa çözüm ortaklarınızla terörle mücadeleyi bir parantez arası reklam olarak kullanıp çözüm ortaklarıyla birlikte yol alma niyetiniz mi var? Bunu görmek istiyoruz. O bakımdan MHP olarak bizim tavrımız çok açık ve net” diye konuştu

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.