Öne Çıkanlar ankara konya deprem sgk chp bodrum Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank pakistan veysel eroğlu tsk cumhurbaşkanı erdoğan diyarbakır

Millet İttifakı'na Yeni Kardeş Geliyor: Bolu Belediye Başkanı Cumhurbaşkanlığı Seçim Anketlerinde 1.1 Aldı

-Kamuoyu araştırmacısı ve siyasi danışman Hakan Bayrakçı, açık uçlu olarak sorulan "Cumhurbaşkanı olarak kimi görmek istersiniz?" şeklindeki soruya, son ankette Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan cevabını verenlerin oranının yüzde 1.1 olduğunu bildirdi. Açıklamalar Ankara'daki siyasi kulisleri sarstı.


Sonar Araştırma Başkanı, Araştırmacı, Tarihçi, Gazeteci, Yazar Hakan Bayrakçı yaptıkları son ankette açık uçlu olarak sorulan "Cumhurbaşkanı olarak kimi görmek istersiniz?" sorusuna katılımcıların yüzde 1.1 oranında CHP'li "Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan" cevabı verdiklerini açıkladı. Bayrakçı'nın bir televizyon açık oturumunda yaptığı açıklama, oturuma katılan Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu ve Gazeteci Metin Özkan tarafından büyük şaşkınlıkla karşılandı sonrasında da Ankara kulislerini sarstı. Açıklama "Millet İttifakı'na bir paydaş daha mı geliyor?" sorularının yankılanmasına yolaçtı.

Hakan Bayrakçı 21 Ağustos gecesi, CNN Türk televizyonunda Fulya Kalfa moderatörlüğünde bir açık oturuma katıldı. Programın diğer konukları Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz, Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu ve Gazeteci Metin Özkan idi.

Programda ağırlıklı olarak iç siyaset ve Mansur Yavaş ile Ekrem İmamoğlu'nun cumhurbaşkanı adayı olup olmayacakları, gelişmelerin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in adaylık ihtimalini nasıl etkileyeceği üzerinde duruldu. Hakan Bayrakçı şunları söyledi:

"Hakan Bayrakçı: Anketlerden çıkanları söyleyeyim size. Son dönemlerde açık uçlu sorduğumuzda (ben ona çok itibar ederim) yani 'falanın ismine ne dersin', hayır yok öyle birşey. Yani seçmenin aklına ne geliyor o benim için önemli. Hiçbir isim vermeden sorulduğunda 'kimi cumhurbaşkanı olarak görmek istersiniz' diye sorulduğunda Tayyip Erdoğan yine birinci çıkıyor. Kimisi 30 buluyor kimisi 40 buluyor, rakamı ankete göre değişebiliyor. 'Bu niye 29 buldu bu niye 40 buldu diye. Ama birinci çıkıyor! İkinci Mansur Yavaş çıkıyor. Seçmen söylüyor seçmen. Öyle önüne koyup da 'Mansur Yavaş der misin' değil. Mansur yavaşla ben davalıyım. Kendisini bir kez daha ayrıca buradan protesto ediyorum bana ettiği hakaretler için. Seçmen Mansur Yavaş diyor ikinci olarak, niye diyo nasıl diyor bilmiyorum, çaresizlikten belki işte söylüyorum size. Ya ötekiler kendilerini anlatamıyorlar bir olayla ve kendilerini kaf dağında görüyorlar. Ha bir de seçim kazanmış muhtemelen onun için söylüyorlar ya da başkanlığı iyi götürüyor, onun için söylüyorlar sebeplerini arayın yani 50 tane kalem sayabilirsiniz, ezberletilmiş sosyoloji deyin. bilmemne deyin... Bu çıkıyor yahu yahu bu çıkıyor! Mansur Yavaş ikinci çıkıyor, Ekrem İmamoğlu hemen onun yanında üçüncü çıkıyor, anketlerde isim vermeden sorulduğunda... Öyle bir kişi değil, kendini kaf dağında gören 117 kişi var Türkiye'de benim adım niye çıkmıyor diye düşünen mesela 100 lerce insan var ya, lider adayı belediye başkanı, evet Türkiye o kadar çaresiz ki...
-Fulya Kalfa: Yani bu açık uçlu sorduğunuzda çok fazla isim çıkıyor mu?
-Hakan Bayrakçı: Tabi ki çıkıyor, mesela bolu belediye başkanı 1.1 çıktı biliyormusunuz son ankette bir çıkışla..."

Sözler büyük şaşkınlık yaratırken Prof. Dr. Hacısalihoğlu hayretini "Yaa??" nidasıyla belirtti, Bayrakçı'nın "Evet bir çıkışla, yahu 1.1..." demesi üzerine Metin Özkan ise "Yahu bu CHP'nin durumu, hali vahim ya..." şeklinde ifade etti.

İddialar CHP, İYİ Parti ve HDP ile diğer irili ufaklı partileri de sarstı. Tanju Özcan'ın Suriyelilerle ilgili bir çıkışla asırlık partiler veya Türkiye'ye yakın dönemde "destan yazdırdıklarını" ilan edenlerin partileri kadar oy çekmesi "Millet İttifakı'na yeni bir kardeş mi geliyor?" sorularına yol açtı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.