Öne Çıkanlar bugünün gündem başlıkları Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici hatay süt mgm tim ukrayna MÜSİAD Yönetim Kurulu Akbank 2024 birinci çeyrek finansal sonuçları Klima çarpması JCR Avrasya Derecelendirme A.Ş. Mehmet Ali Yılmaz

Millet İttifakı'nda 28 Şubat Çatlağı: CHP'li Tanrıkulu 74-90 Yaşındaki Generalleri 'Uydurma' Yargılıyorsunuz!

-CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, 6 partili Ahlatlıbel Zirvesi'ne eleştirilerde bulundu:  "Bazı fotoğraflar ortalama Kürdü de incitiyor. Ortalama yurttaşımızın duygularına hitap edebilecek bir siyaseti kurmak zorundayız. Dışlanmışlık, yok saymışlık, hiçbir Kürdün hakkı değil, hiçbir yurttaşımızın da hakkı değil. Bu duyguyu yaratmayalım. Dışlanmışlık, yok sayılmışlık duygusunu güçlendirmeyelim. Siz sahanın kenarında durun, oyunu biz oynarız, gerekirse sizi de oyuna alırız, yok böyle bir siyaset tarzı yok." 



ANKARA (ANKA) - CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, 28 Şubat Davası adında uydurma bir dava yaratıldığını ve yaşları 74-90 arasında değişen generallere intikam yargılaması yapıldığını bildirerek gündeme adeta ezber bozan bir saplamada bulundu. Tanrıkulu ayrıca Kürtlerin 6 partili Ahlatlıbel Zirvesi'nde olmamasını eleştirdi. Sezgin Tanrıkulu, " Bazı fotoğraflar ortalama Kürdü de incitiyor. Ortalama yurttaşımızın duygularına hitap edebilecek bir siyaseti kurmak zorundayız. Dışlanmışlık, yok saymışlık, hiçbir Kürdün hakkı değil, hiçbir yurttaşımızın da hakkı değil. Bu duyguyu yaratmayalım. Dışlanmışlık, yok sayılmışlık duygusunu güçlendirmeyelim. Siz sahanın kenarında durun, oyunu biz oynarız, gerekirse sizi de oyuna alırız, yok böyle bir siyaset tarzı yok" dedi. Tanrıkulu Kürtlerin yanında olmadığı siyasetin kaybedeceği olgusunun kanıtlandığını savundu.

Millet İttifakı'nın son toplantısında Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Mutabakat Metni'nin 28 Şubat'ta açıklanacağı bildirilmişti.

28 Şubat, son askeri darbenin yıldönümü olması açısından "Millet İttifakı'nda, yeni katılan eski AK Partili Genel Başkanlara ve 28 Şubat'ta ağır biçimde aşağılanmış olan İYİ Parti lideri Meral Akşener'e ve liderini 1960 darbesinde darağacında kaybeden Demokrat Parti ile partisi defalarca darbe mağduru olmuş Saadet'e bir tarih göndermesi" olarak değerlendirilmişti. Mutabakat Metni açıklanma tarihinin 28 Şubat olarak belirlenmesi ayrıca CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu "helalleşme" açıklamalarının somut bir örneğiydi.

Millet İttifakı'ndaki bütün partiler, eski bir fetö takıntısı olan; belli operasyonlara 12 Eylül, 10 Kasım, 19 Mayıs, 23 Nisan gibi tarihlere denk getirilerek özel anlam yükleme gayretinden esinlenmiş gibi göründü. Bu yolla darbelere karşı ve demokrasi yanlısı bir mesaj gönderilmiş olacaktı.

-HANGİSİ DOĞRU?

Ancak CHP'nin aykırı isimlerinden İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu bu konuda farklı tondan bir açıklama yaparak, 28 Şubat davasının uydurulmuş bir intikam davası olduğunu bildirdi. Tanrıkulu yaşlı tutukluları için yeni bir af yasası çıkarılmasını istedi:

"28 şubat davası diye icat ettiğiniz bir davadan dolayı insanları intikam yargılamasıyla mahkum ettirdiniz, 70- 85 yaş arasındaki bir çok emekli asker şu anda cezaevinde. İntikam mahkemeleri kurdunuz intikam mahkemeleri... Bakın hiçbir dönemde bu şekilde olmamış, hiçbir dönemde. 12 eylül yargılamaları bile böyle değildi. Aysel Tuğluk.. Ya böyle bir insan hiç olmazsa, parlamento hukukuna saygı gösterir ya... Beraber aynı kürsülerde konuştunuz, aynı ortamlarda bulundunuz. Hasta, hastalığı konusunda bir şüphe yok. Cezaevinde kendisini idare edebilecek konumda değil. Başka bir çevrede bulunması lazım. Ama ısrarla bir intikam yargılaması yapıyorsunuz. evet 12 eylül yargılamaları böyle değildi, 12 Eylül cezaevlerinde her türlü işkence vardı, Diyarbakır cezaevi bütün bunlara örnektir, ama hepsi 5 cezaevi. Şimdi heryer böyle."

Tanrıkulu yaşlı ve hasta tutukluların durumu konusunda yeni yasa getirilmesini istedi.

-"KÜRTLERSİZ SİYASET KAZANILAMAZ"

Tanrıkulu ayrıca Türkiye'de Kürtlerin "oyun kurucu" olmak istediklerini belirtirken "Yani oyun bozan değil. Yani kaybetme güçlerini çok açık biçimde ortaya koydular, yani yanlarında durmadığı siyasetin kazanma becerisi yok Türkiye'de. Matematik olarak da yok, vicdani ve ahlaki olarak da yok. Kazanma gücü yok yani. Bunu geçtiğimiz 17-15 yıllık, 20 yıllık pratik çok açık biçimde ortaya koydu. Ama Kürtler Türkiye'de Kürtler, saydığım yerlerde tüm coğrafyadaki Kürtler, kaybetmekten de oyun bozmak siyasetinin dışında kurucu, oyun kurucu bir siyasetin öznesi olmak istiyorlar" dedi.

Kürtlerin kaybeden değil kazanan olmak istediklerini belirten Tanrıkulu, şöyle devam etti: 

"Yönetmek istiyorlar aynı zamanda. Yani bazı fotoğraflar ortalama Kürdü de incitiyor bunu söyleyeyim. İncitiyor. Ortalama yurttaşımızın duygularına hitap edebilecek bir siyaseti kurmak zorundayız. Dışlanmışlık, yok saymışlık, yani hiçbir Kürdün hakkı değil, hiçbir yurttaşımızın da hakkı değil. Bu duyguyu yaratmayalım. Dışlanmışlık, yok sayılmışlık duygusunu güçlendirmeyelim. Siz sahanın kenarında durun, oyunu biz oynarız, gerekirse sizi de oyuna alırız, yok böyle bir siyaset tarzı yok. Ortalama yurttaşımızı bu duyguyu gidermek, siyasetin elindedir. Şimdilik bu kadarını söyleyeyim."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.