Öne Çıkanlar galatasaray Koronavirüs bugünün gündemi gündem özeti Kuşadası Belediyesi deprem recep tayyip erdoğan erdoğan Covid19 gündem başlıkları palandöken çin

Milli Savunma Komisyonu Başkanı Yılmaz’dan Bedelli Yanıtı

Milli Savunma Komisyonu Başkanı İsmet Yılmaz, bedelli askerliğe ilişkin “Sınav zamanı ve derslerin olduğu dönemde öğrencilere muafiyet tanınmıştır. Yine, kanunda meslek erbapları için de düzenlemeler olup kamu görevi yürütenler, avukatlar idari izinli sayılacaktır, diğer avukatların da mümkün olursa adli tatilde yapılmaları hususunda biz de Milli Savunma Bakanından bu yönde bir talepte bulunacağız” dedi.

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Meclis Genel Kurulu’nda Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi görüşmelerinde bedelli askerlik başvurusu yapan avukatlar ile üniversite öğrencilerinin durumunu Milli Savunma Komisyonu Başkanı İsmet Yılmaz’a sordu.

Millî Savunma Komisyonu Başkanı İsmet Yılmaz,  bu konuda YÖK'le Millî Savunma Bakanlığı arasında bir protokol yapıldığını belirterek, “Sınav zamanı ve derslerin olduğu dönemde öğrencilere muafiyet tanınmıştır. Yine, kanunda meslek erbapları için de düzenlemeler olup kamu görevi yürütenler, avukatlar idari izinli sayılacaktır, diğer avukatların da mümkün olursa adli tatilde yapılmaları hususunda biz de Millî Savunma Bakanından bu yönde bir talepte bulunacağız” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.