Öne Çıkanlar Covid19 Kuşadası Belediyesi gündem MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bugünün gündem başlıkları Zeytin Dalı Harekatı bugünün gündem özeti dünya sağlık örgütü Afrin Halka arz ataşehir belediyesi duman

Mısırlı Bakan Görevi Teslim Etti Ve Gitti

Türkiye’nin evsahipliğinde İstanbul’da düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’ne Ankara ile ilişkileri gergin olan Mısır Devlet Başkanı Abdülfettah Sisi katılmazken ülkesini temsil eden Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri’nin, Sisi’ya ait olduğunu belirttiği metni okuduktan sonra Türkiye’den ayrıldı.

İİT Zirvesi’nde Dönem Başkanlığını Türkiye’ye devreden Mısır’ı zirvede temsil eden  Dışişleri Bakanı Şükri, toplantının açılışında yapılan devir teslim töreninde bir konuşma yaptı. Metnin Sisi’nin mesajı olduğunu belirten Bakan, konuşmasını yaptıktan hemen sonra Türkiye'den ayrılmak üzere havalimanına gitti.

Bu gelişmeyi yansıtan El Cezire, Şükri’nin konuşmasının hemen ardından toplantıdan ayrıldığını ve zirvenin aile fotoğrafında yer almadığını anlattığı haberinde Şükri'nin, ülkesinin İİT 12. Dönem başkanlığında “İslam ülkelerinin çıkarını koruyacak şekilde yapıcı bir rol oynamaya çalıştığını” belirtti.

“Terör ve katliamlar son dönemde ortaya çıkmış değildir. Bölgesel hareketlilikten değildir. Aslında bunun arkasında sadece dış etkenler değil iç etkenler de bulunmakta” denildiği metinde, “Son aylarda çatışmalar daha da derinleşiyor. Terör örgütleri daha çok faaliyet gösteriyor” denildikten sonra, “Rusya ve ABD’nin ortak politikası ve bizim de bu bağlamdaki çabalarımız sonucu sahada iyileşmelerin gözükmesi, olumlu bir adımdır” düşünceleride ortaya atılıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.