Öne Çıkanlar ankara konya bodrum pakistan sgk iata kastamonu deprem chp Bala Konyada Askeri Uçak Düştü KPSS Ön Lisans Sınav Sonuçları

Muhalefet Uyurken Ucuzluk Önerileri Gökçek'ten Geldi!

ANKARA (ANKA)-Muhalefet partilerinin büyük bölümü giderek artan hayat pahalılığına karşı öneri sunmadan, sadece ekran yüzü medyacı ve politikacıları aracılığıyla "öldük-bittik-mahvolduk" seviyesini geçmeyen bir yaklaşım sergilerken Ankara BB Eski Başkanı Melih Gökçek, ucuzluk için geçmişte uyguladığı ve başarılı olduğunu söylediği bazı önerileri belediye başkanlarına sundu.
 


Hayat pahalılığı ve özellikle sebze ve meyve fiyatlarının düşürülmesi için somut teklifleri bulunduğunu kaydeden Gökçek yaptığı açıklamada bunları özellikle kamuoyunun dikkatine sunmak istediğini bildirdi.

-1) GERÇEK ÜRETİCİ KÖYLÜ PAZARLARI KURSUN

Bu konuda özellikle belediyelere ciddi görev düştüğünü anlatan Melih Gökçek, yaz mevsiminin yaklaşmakta olduğunu özellikle büyükşehirlerde olmak üzere tüm belediyeler sadece ziraat odalarından veya muhtarlıklardan tarımla uğraştığına dair belge alan gerçek üreticilerin girebileceği köylü pazarları kurulabileceğini bildirdi.

Gökçek bu suretle hem köylünün elindeki malı, hakkı olan kazancı alıp satacağını ve mutlaka daha çok para kazanacağını belirtti. Halkın da sebze ve meyveyi birinci elden aldığı için fiyatların 1/4, 1/5 oranında düşeceğini anlatan Gökçek, "Ben Keçiören Belediye Başkanı iken bunu yaptım ve çok başarılı oldum. Hatta halciler beni rahmetli Özal'a şikayet ettiler" dedi.

-2) İLÇE BELEDİYELERİ TARIM KREDİ KOOP'A HAFTANIN BİR GÜNÜ PAZAR YERİ VERSİN

Her ilçe belediyesinin Tarım Kredi Kooperatifleri'ne haftanın bir günü pazar yerini tahsis etmesi gerektiğini de kaydeden Gökçek, "Örnek: Ankara'da 7 ilçede her hafta 7 tarım kredi pazarı açılsa ve Tarım Kredi üretici bölgelerinden getirdiği sebze ve meyveyi direkt kamyonların önünde satmaya başlasa fiyatlar düşer. Ben bunu yine Keçiörende Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün altında yaptım ve fiyatlar derhal aşağı indi. Çok pratik bir uyulama olur" dedi.

Melih Gökçek Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Hüseyin Aydın'ın bu teklife çok yatkın bir kişi olduğunu da kaydetti. Gökçek ilçe belediyelerinin bu teklifi Hüseyin Aydın'a sunabileceğini belirtti.


-3) DEVLETTEN 7 BÖLGEDE 7 HAL

Melih Gökçek bir diğer önerisini de "Devlet 7 bölgede 7 hal kurmalı" şeklinde özetledi. Gökçek, "Devlet, hangi sebze ve meyve pahalıysa üretim bölgelerinden peşin para sebze ve meyveyi bu hal'e indirip satış fiyat garantili, manav ve marketlere dağıtmalı. Gaye hallerle rekabet değil. Fiyat normale iner inmez devlet piyasadan çekilmeli. Bu haller geçici olup sadece piyasa istikrarı için zaman zaman devreye girmeli. Söylediklerim tatbik edilsin iki ay içinde sebze meyve fiyatları düşmesin, her tenkide açığım. Çünkü ben Keçiören belediye başkanı iken ilk iki teklifimi uyguladım ve yüzde yüz başarılı oldum" dedi.

-4) SEBZEYİ ÇÖPE DÖKENE 5 YIL HAPİS VE MESLEK YASAĞI

Ankara Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Melih Gökçek sebze ve meyveyi çöpe dökerek fiyatların düşmesini engelleyen tüm işverenlerin 5 yıla kadar hapis ve hayat boyu kendi adına sebze ve meyve ticaretinden yasaklanması cezasının getirilmesini, bu kişilerin başka isimle halde yer açmalarınını engellemek amacıyla hallere girişlerinin yasaklanmasını önerdi.

-5) TARIM KREDİ SINIRLI MALA AĞIRLIK VERSİN

Melih Gökçek son önerisini ise "Tarım kredi kooperatifleri, satışlarını, tespit edeceği 50 ila 100 temel ihtiyaç maddesiyle sınırlamalı. Tarım Kredi Kooperatifleri ortaklarına peşin para ödeyerek bu temel gıda maddelerini ucuza maletmeli, icabında bazı temel ihtiyaç mallarını kendi üretmeli" şeklinde sundu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.