Öne Çıkanlar Covid19 Kuşadası Belediyesi gündem MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bugünün gündem başlıkları Zeytin Dalı Harekatı bugünün gündem özeti dünya sağlık örgütü Afrin Halka arz ataşehir belediyesi duman

Muharrem İnce: Atatürk'ün Partisi Burası, Bize Gelin

-Memleket Partisi Lideri Muharrem İnce, Denizli'de basın toplantısı düzenledi. İnce, "Ben gittiğim gibi siz de gidin oradan bak Atatürk'ün partisi burası. Atatürkçüler burada. Onlar Atatürk'ün adını kullanıyor, imza attıkları metinde Atatürk'ün adını bile geçiremiyor. Birşey olmaz orda. AK Parti'ye benzedi onlar. Birşey olsaydı ben kalırdım zaten" dedi.

DENİZLİ (ANKA) - Memleket Partisi Lideri Muharrem İnce, CHP'nin bir metin imzaladığını ancak o metinde Atatürk, laiklik diyemediklerini, tarikat ve cemaatlerin eğitime karışmayacağını söyleyemediklerini belirterek, "Ben gittiğim gibi siz de gidin oradan bak Atatürk'ün partisi burası. Atatürkçüler burada. Onlar Atatürk'ün adını kullanıyor, imza attıkları metinde Atatürk'ün adını bile geçiremiyor. Birşey olmaz orda. AK Parti'ye benzedi onlar. Birşey olsaydı ben kalırdım zaten" dedi.

Muharrem İnce ziyarette bulunduğu Denizli'de vatandaşlar tarafından coşkuyla karşılandı. Birçok vatandaşın fotoğraf çektirme talebini geri çevirmeyen Muharrem İnce daha sonra bir basın toplantısı düzenledi.

-ATATÜRK ADINI AĞIZLARINA ALMAKTAN KORKUYORLAR

CHP'ye oy veren kardeşlerine seslenmek istediğini belirten Memleket Lideri İnce, "42 yıl o partiye hizmet etmiş biri olarak söylüyorum. Bir metin imzalıyorlar Atatürk, laiklik diyemiyorlar, 'tarikat cemaatler eğitime karışmayacak' diyemiyorlar. İstanbul sözleşmesi diyemiyorlar. Ali Babacan Ergenekonu Balyozu yeniden yargılayacakmış, onunla aynı masaya oturuyorlar. CHP'ye oy veren kardeşlerim. Ben gittiğim gibi siz de gidin oradan. Atatürk'ün partisi burasıdır. Atatürkçüler burada. Onlar Atatürk'ün adını kullanıyor, imza attıkları metinde Atatürk'ün adını bile geçiremiyor. Birşey olmaz orda. AK Parti'ye benzedi onlar. Birşey olsaydı ben kalırdım zaten" dedi.

Muharrem İnce şunları söyledi:

"Atatürk yazmayalım oraya! Niye? Temel karamollaoğlu kızmasın. Tarikat yazmayalım, cemaat yazmayalım niye. Ali Babacan kızmasın. İstanbul Sözleşmesi demeyelim Davutoğlu kızmasın. Böyle bir dünya olur mu arkadaşlar. İlken yok mu senin ya? Mesela ben söyleyeyim. Atatürk yoksa Memleket Partisi yok. Olmayız hiçbir şekilde. Atatürk demesek de olur oy alacağız... Böyle olamayız. Doğrularımız var bizim. Atatürk'e saygısızlık ediyorsan seninle masaya oturmayız. O metinde olacak! Terörün her türlüsünü kınayacaksın. Bana soruyorlar: HDP ile görüşür müsünüz? Görüşürüz. Milletin gözünün önünde görüşürüz ama, milletin gözünün önünde. PKK benim için bir terör örgütüdür. Sen ne diyorsun kardeş? Diyemiyorsun. Eh seninle işbirliği yapamayız, yapmayız. Ne yapacağım yani, seninle işbirliği yaparsam, yarın seçilirsem başıma bela olacaksın sen. Nasıl yöneteceğiz Türkiye'yi beraber? Problem çıkacak. Eğitimi tarikatlere cemaatlere bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız? Biz bırakmayacağız. Baştan söylüyoruz. Sonra oyun bozanlık olmasın. Söyleyemiyor bunu ana muhalefet partisi. Bırakacak mısın, bırakmayacak mısın? Bırakmayacağız. arkadaşların bir kısmı geliyor, onlar cemaatlerden geliyorlar çünkü. O zaman senin Erdoğan'dan ne farkın var. Ne diye seçiliyorsun, bırak o devam etsin o zaman yani. İlkeli duruşumuza devam edeceğiz. İlkeli duruş bizi hedefe ulaştıracak."

Cumhurbaşkanı adayıyım ben. Ben milletvekilliğini kapadım. Ben beş dönem milletvekilliği yaptım. Türkiye'de üyelerin önüne sandık koyma işini kaç parti yapar. Biz yapacağız.

-BİR BÜYÜK DAVETTİR BU...

Muharrem İnce, "Bir büyük davettir bu. Hepsi eski bunların iktidar da eski, muhalefet de eski. Hala daha 20 yılda Türkiye'yi bitirmiş bir parti birinci parti olamaz. Kararsızlar yüzde 25 olmuş. İktidar küçülüyor ama muhalefet büyümüyor neden çözüm üretmiyorlar" şeklinde konuştu.

-PAHALILIK MARKETE MEKTUP YAZARAK ÇÖZÜLMEZ...

İktidarın da muhalefetin de ekonomik sorunları markette gördüğünü anlatan Memleket Lideri İnce, "Sorun markette değil. Sorun tarlada, sorun ahırda. Tohumu, mazotu, gübreyi, ilacı, buzağıyı çözmeden bu pahalılığı çözemezsiniz. Her beş buzağıdan biri ölüyor ilk dört ayda. 80 liralık iğne olmadığı için. bunu çözmezsen ete yüzde 48 zam gelir. Bu iş markete mektup yazmakla olmaz. Çünkü ne Kılıçdaroğlu ne Erdoğan hiçbiri hayatında bir kere tarlaya gitmemişler, bir kere ahıra girmemişler, uygulamayı bilmiyorlar" dedi.

Cumhurbaşkanlığında adı geçen siyasi parti genel başkanları arasında 85 milyona en ucuz ekmeği, en ucuz eti kendisinin yedireceği iddiasında bulunan Memleket Lideri İnce, "Sorunu kökünden hallediyoruz. sivrisineğin ağzına ilaç dökerek sivrisinekleri öldüremezsiniz, bataklığı kurutacaksınız" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Doktorlara 'git' diyeceğine sen doktora git" diye seslenen Muharrem İnce bazı muhalefet partilerinin halkı aşağıladıklarını hatırlatarak, "Halka küsülmez. halka bulgurcu kömürcü denmez. Bunlar doğru değildir. Anlatamıyorsan vatandaş anlamadığı için değil, muhalefet iyi anlatamadığı için" dedi.

-HİÇBİR YERDE 5,5 MİLYON GÖÇMEN OLMAZ

Dünyanın hiçbir ülkesinde 5,5 milyon göçmen olamayacağını kaydeden İnce, "Misafirlik bir yere kadar. Dünyada böyle bir yer yok. Türkiye büyük devlettir, komşuda bir problem çıktığında Türkiye yardım etmelidir, komşularına kapılarını açmalıdır. Fakat Afganistan'dan kafileler halinde ayaklarında spor ayakkabılar 20-25 yaşında Van'dan hergün giriyorlar içeri. Anasını, karısını, bacısını, kız kardeşini orda bırakmış elinde bir çanta Türkiye'ye kaçıyor, bundan ne hayır gelir yahu? Kimse kusura bakmasın. Herşeyi bırakıp gelecek. Savaşsana kardeşim! Bak ukrayna'dan da kaçıyorlar ama bak savaşanlar da var. Hatay'daki Suriyeli Hataylıdan fazlaysa, Kilis'teki Suriyeli Kilistekinden fazlaysa problem kapıda demektir. Ciddi problem gelecek demektir. Bunu devleti yöneten insanların yüksek sesle dillendirmesi lazım bunun ırkçılıkla, faşistlikle hiçbir alakası yok" diye konuştu.

-BASINDA YOKUZ

Konuşmalarının basında yer almamasından yakınan Muharrem İnce, "Yerel medyaya güveniyorum bir de taban medyasına" dedi.

Basın mensuplarına "Temel Karamollaoğlu'ndan daha az oy alacağımı düşünüyor musunuz? Gültekin Uysal'dan daha az oy alacağımı düşünüyor musunuz? Cevabınızı vicdanınıza verin. Onlardan daha az oy alacağımı düşünen 200 kişiden bir kişi olursa sizin dediklerinizi kabul ediyorum. Görünen köy kılavuz istemez. Bir parti düşünün 8-10 ayda 62-63 vilayette örgütlenmiş" iddiasında bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.