Öne Çıkanlar CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Koronavirüs vodafone suriye Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş sıla hatay CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan chp niğde milletvekili ömer fethi gürer gündem başlıkları google

MYK’da, “Adalet Yürüyüşü” Değerlendirildi

AK Parti Merkez Yönetim Kurulu  (MYK)’nda, CHP’nin Ankara’dan İstanbul’a başlattığı, “Adalet Yürüyüşü” değerlendirildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı eylem eleştirildi ve tiye alındı. AK Parti bu konuda da belli ölçülerde söylem birliği yapacak. Yürüyüş İstanbul’a kadar gelindiğinde Hükümetin bazı önlemler alacağı da tartışıldı.

ANKA’nın edindiği bilgilere göre; AK Parti MYK önceki gün, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Başkanlığı’nda toplandı. Toplantıda; Manisa’da gerçekleşen asker zehirlenmeleri, TBMM İçtüzük değişikliği, 15 Temmuz’da Meclis ve partide yapılacak anma törenleri değerlendirildi. Yoğun gündem maddelerinin masaya yatırıldığı toplantıda, CHP’li Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından partinin başlattığı, “Adalet Yürüyüşü” değerlendirildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, yürüyüş kararını 'baskılar sonucu aldığı', 'ortaya çıkan hukuki durumu AK Parti’ye yönelik kullandığı' görüşleri ağırlık kazandı. Kılıçdaroğlu’nun anayasa değişikliği ile ilgili yapılan referandumdan sonra Türkiye’de olan her şeyi Hükümetin aleyhine kullandığı, “nasıl bir politika üretirim” anlayışında olduğu belirtildi. Kılıçdaroğlu’nun bu yürüyüşle kendisini partiye ve tabana kanıtlama çabasında olduğu yorumlarının da yapıldığı toplantıda, “Kılıçdaroğlu Gandi olmak istiyor ama olamaz” esprilerinin de yapıldığı ifade edildi.

Söylem Birliği Kararı Alındı
MYK toplantısında Kılıçdaroğlu’na yapılan eleştiriler konusunda partinin söylem birliği içerisinde olması kararı da alındı. Eleştirilerin hukuk kuralları hatırlatılarak yapılması, 15 Temmuz vurgusu yapılması, Kılıçdaroğlu’nun eleştirilerine yanıt verilmesi, kararları alındı.

İstanbul’da Önlem Ve Uyarı Kararları Alındı
CHP’nin başlattığı yürüyüş ile ilgili olarak, İstanbul’a gelince bazı önlemler alınması kararı alındı. Yanı sıra olası bir provokasyona meydan verilmemesi, katılımın artması üzerine bazı yolların kullanılmasına izin verilmemesi, vatandaşı zora sokacak durumlarda CHP ‘nin uyarılması gibi kararlar da alındı.

Askerlerin Durumu Konuşuldu
MYK toplantısında Manisa’da üst üste gerçekleşen askerlerin gıda zehirlenmesi de masaya yatırıldı. Olayın sadece zehirlenme olmadığı bu konunun enine boyuna araştırılması ve çıkan sonucun beklenmesi görüşü ağırlık kazandı. Muhalefet partilerinin bu konudaki yaklaşımları ise eleştirildi. Durumun şüphe verici olduğu kanaatleri de dile getirildi.

Kavurmacı’nın Yeniden Tutuklanması Görüşüldü​
MYK toplantısında, FETÖ soruşturması kapsamında önce serbest bırakılan ve yeniden tutuklanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaşı’ın damadı Ömer Kavurmacı’nın durumu da eleştiri konusu oldu. Bazı MYK üyeleri tarafından, “Önce serbest bırakıp tepkilerden sonra yeniden tutuklanması nasıl bir hukuki gerekçe. Bunun politik yansımaları toplumu rahatsız etti” yorumlarının yapıldığı öğrenildi.

TBMM İçtüzük Değişikliği Gündeme Geldi
Toplantıda, Meclis çalışmalarının hızlandırılması amacıyla hazırlanan 15 maddelik İçtüzük değişikliği taslak metni de üyelere dağıtıldı. Bayramdan sonra AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ile MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay görüşmesi sonucu metne son şeklinin verilmesi kararı da alındı. İçtüzük değişikliği teklifinin 15 Temmuz’dan sonra çıkarılmasına karar verildi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.