Öne Çıkanlar galatasaray bugünün gündemi gündem özeti deprem erdoğan gündem başlıkları çin Covid19 recep tayyip erdoğan türk telekom CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak

“Nato’da Ortağınızla Değil De Terör Örgütü İle Beraber Hareket Ediyorsanız Buyurun Devam Edin”

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Siz NATO’da beraber olan ortağınızla değil de terör örgütü ile beraber hareket ediyorsanız buyurun devam edin. Siz Elysee Sarayı’nda teröristleri ağırlayabilirsiniz. Bir başkası da zaten Almanya’da o da bakıyorsun sarayda ağırlama yapıyor. Mahkûmiyeti olduğu halde bunu yapıyor. Ne yaparsanız yapın. Biz hukuktan ayrılmadan, bu ülkede şehitlerimizin hukukunu sonuna kadar savunacağız ve bu ülkenin topraklarına roketlerle saldıranlara da bunun hesabını soracağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haldun Alagaş Spor Salonu’nda düzenlenen partisinin Ümraniye 6. Olağan İlçe Kongresi’ne katıldı. Kongrede bir konuşma yapan Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçildiği zamanlarda Ümraniye’nin 39 kişinin hayatın kaybettiği çöplüğü ile tanındığını ve çöplüğün mimarının CHP olduğunu dile getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ey CHP, sizin geçmişinizde bu faturalar var. Ben şimdi CHP’ye oy veren kardeşlerime sesleniyorum. Bunlara gidin önce bunları sorun. Sizin geçmişiniz karanlık. Siz önce 39 vatandaşımızın çöp dağlarının altında kaldığı, patladığı zaman öldüğü Ümraniye vahşetinin hesabını verin. CHP dediğiniz zaman akla ne gelir, çöp. CHP dediğiniz zaman akla ne gelir, İstanbul’da? O kirli havalar gelir, susuzluk gelir, maske ile dolaştığımız günler gelir” ifadelerini kullandı.

“GÜNEY SINIRIMIZ BOYUNCA KURULMAYA ÇALIŞAN TERÖR DEVLETİ PROJELERİNİ PARAMPARÇA EDİYORUZ”

Türkiye’nin ekonomi, sanayi ve diplomaside büyüme çabası verirken aynı zamanda terör örgütleriyle sınırların içerisinde ve dışarısında çok yoğun bir mücadele yürüttüklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İki yıl önce hendek ve çukur eylemleri üzerinden ülkemize kurulan tezgahı darmadağın etmiştik. Şimdi de DEAŞ bahanesi ile güney sınırımız boyunca kurulmaya çalışan terör devleti projelerini paramparça ediyoruz” şeklinde konuştu.

“58 GÜN GİBİ ÇOK KISA BİR SÜRE İÇERİSİNDE AFRİN’İ TERÖRİSTLERDEN TEMİZLEDİK”

15 Temmuz’dan darbe girişiminden iki ay sonra Fırat Kalkanı Harekatı’yla terör koridoruna ilk ve ağır bir darbeyi indirdiklerini dile getiren Erdoğan, devamında ki nokta operasyonlarla bölücü terör örgütüne ciddi zayiatlar verdirdiklerini belirtti. İki ay önce ise şimdiye kadar ki en önemli operasyonlarından biri olan Zeytin Dalı Harekatı’nı başlattıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, harekatın başlangıcından bu yan 3 bin 821 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Erdoğan, “Hazırlıklarımızı yaptıktan sonra bir gece ansızın F-16’larımızla havadan, tanklarımızla karadan Afrin’e girdik. İçimizdeki ve dışımızdaki bölücü terör örgütü yandaşlarının propagandalarına aldırmadan operasyonu sonuna kadar da başarı ile yürüttük. Terör örgütünün senelerdir yaptığı tahkimata rağmen 58 gün gibi çok kısa bir süre içerisinde Afrin’i teröristlerden temizledik” dedi.

“RAKKA VE MUSUL’DA OLANIN AFRİN’DE YAŞANMAMASI BUNLARIN AKLININ ERDİĞİ BİR ŞEY DEĞİLDİ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşması şu şekilde devam etti:

“TSK’nın ÖSO ile beraber icra ettiği bu operasyon elbette birilerinin konforunu bozdu. Türkiye’nin bu kadar kısa sürede sivillere ve sivil yerleşim yerlerine zarar vermeden böyle zor bir operasyonu gerçekleştirebileceğine kimse ihtimal vermiyordu. Rakka’daki yıkımın Afrin’de yaşanmaması, Musul’da olanın Afrin’de yaşanmaması bunların aklının erdiği bir şey değildi. En başta bölücü terör örgütü başta olmak üzere belli ülkeleri, belli çevreleri çok ciddi rahatsız etti. Batıdan arayan bir iki tane lider var.

“NATO’DA BERABER OLAN ORTAĞINIZA DEĞİL DE TERÖR ÖRGÜTÜ İLE BERABER HAREKET EDİYORSANIZ BUYURUN DEVAM EDİN”

Aramızda bunlarla çok renkli görüşmeler geçti. Baktılar ki beklediğimiz neticeyi alamıyoruz, onlara bir şey söyledik.  Siz yolunuza, biz yolumuza. Siz NATO’da beraber olan ortağınıza değil de terör örgütü ile beraber hareket ediyorsanız buyurun devam edin. Siz Elysee Sarayı’nda teröristleri ağırlayabilirsiniz. Bir başkası da zaten Almanya’da o da bakıyorsun sarayda ağırlama yapıyor. Mahkûmiyeti olduğu halde bunu yapıyor. Ne yaparsanız yapın. Biz hukuktan ayrılmadan, bu ülkede şehitlerimizin hukukunu sonuna kadar savunacağız ve bu ülkenin topraklarına roketlerle saldıranlara da bunun hesabını soracağız.

“KİMSE BUNLARI GÖRMÜYOR”

Türkiye’yi son yıllardaki ”en temiz, en ahlaki” askeri operasyon olan Afrin harekatı sebebiyle eleştirenlere yönelik “İsrail’in şu anda Gazze’de dün yaptığı katliam için kayda değer itiraz dile getirdiklerini duydunuz mu?” diyen Erdoğan,  “Bakın neredeyse 20’ye yaklaştı ölenlerin sayısı, bine yaklaştı yaralananların sayısı, neredeler? Ben dün akşam Sayın Trump’a da söyledim. ‘Bunlara müdahale etmeyecek misiniz?’ dedim. Kimse bunları görmüyor. Biz ise bu tür katliamların içinde değiliz” ifadelerini kullandı.

“İSRAİL, FİLİSTİN’DE UYGULADIĞI ZULMÜN ALTINDA KALACAKTIR”

Gazze’de kendi topraklarında gösteri yapan insanların üzerine ağır silahlarla saldıran İsrail’e söz söyleyemeyenlerin gözlerini Türkiye’ye dikmelerini samimiyetsizliklerinin en büyük delili olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu vesile ile dün Gazze’de şehit edilen Filistinli kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. İsrail yönetimini bu insanlık dışı saldırısından dolayı da şiddetle kınıyorum. İsrail, Filistin’de uyguladığı zulmün altında kalacaktır. Arkasına saklandığı güçler bugün İsrail’i koruyabilir ama yarın ne olacağını Allah bilir, onu da söyleyeyim. Biz haklı davalarında sonuna kadar Filistinli kardeşlerimizin yanında yer almayı sürdüreceğiz. İsrail terörünü her fırsatta ve her zeminde ifşa etmeye devam edeceğiz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.