Öne Çıkanlar Anket çin Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Antalyaya ilk 8 ayda kaç kişi ziyaret etti Batuhan Sert namlu Ankara Büyükşehir Kadın Otobüs Şoförü mü alacak sol finansbankta bayram kredisi aydın Kuveyt Devleti Emiri Şeyh Nevvaf Anadolu Hayat Emeklilik 2023 üçüncü çeyrek finansal sonuçları

Nazlıaka: Bu Kadar Şehit Verilen Dönemde Rize’nin Başka İşi Yok Mu?

Rize Cumhuriyet meydanında bulunan Atatürk heykelinin 22 Aralık günü meydan düzenlemesi gerekçesiyle yerinden kaldırılması Meclis gündemine taşındı.
 
Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Rize’de Atatürk heykelinin kaldırılmasına ilişkin Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Nazlıaka, Atatürk heykelinin yerine çay fincanı ve demlik konulması projesinden kamuoyundan gelen tepkiler üzerine vazgeçildiğinin bilindiğini anımsatırken, yetkilerin Atatürk heykelinin kaldırılıp yerine 15 Temmuz Şehitler Anıtı yapılacağı açıklamasının basında yer aldığını belirtti.
 
Nazlıaka, Başbakan Yıldırım’ın yanıtlamasını istediği önergede şu soruları dile getirdi:
 
“Rize Belediye Başkanı Türkiye Cumhuriyeti’nin belediye başkanı değil midir? Millet olarak içimizi sızlatan bu utanç verici olayı bu ülkeye yaşatanlar ve bu duruma göz yumanlar bulundukları makamları Atatürk’e borçlu değil midir? Bu kadar şehit verdiğimiz bir dönemde Rize Belediyesi’nin uğraşacak başka işi gücü yok mudur? Heykellerini kaldıracak kadar Atatürk düşmanlığının gerekçesi nedir? Bu düşünceler nerden beslenmekte ve söz konusu belediye başkanı bu cüreti kimden almaktadır? Cumhuriyet meydanına türbe yapılacağı yönündeki söylentiler doğru mudur? Bu heykelden önce Rize Valiliği önünde bulunan Atatürk heykelinin akıbeti ne olmuştur? Atatürk heykelin kaldırılması için özellikle Menemen olaylarının bir gün öncesi mi seçilmiştir? Güneysu Kaymakamı ve müftüsü, 21 Aralık’ta şapka devriminin isyancılarına dair bir anma töreni yapmış mıdır? Yapmışsa cumhuriyet kazanımlarına karşı tavır alan bu kamu görevlileri hakkında başlatılan bir soruşturma var mıdır?”
 

Anahtar Kelimeler:
Aylin Nazlıaka
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.