Nazlıaka: Hava Harp Okuluna Neden Sadece Erkek Öğrenciler Alınacak?

Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Hava Harp Okulu’na 2017 yılında sadece erkek öğrenci alınacak olmasını Meclis gündemine taşıdı.

Nazlıaka, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, “AKP’nin kadına yönelik negatif ayrımcılık uygulamasına bir yenisi daha eklenmiştir” diyerek, ÖSYM tarafından hazırlanan ve Hava Harp Okulları başvuru koşullarını düzenleyen kılavuzda “sadece erkek öğrenciler alınacaktır” ifadesiyle gerçekleştirilen uygulamanın Anayasaya ve imzalanan uluslararası anlaşmalara aykırı olduğunu belirtti.

Nazlıaka, şu soruları yöneltti:

“1992 yılından bugüne başarılı kadın pilotların yetiştiği Hava Harp Okullarına bu yıl neden sadece erkek öğrenciler alınacaktır?

Bu düzenleme Anayasamızın 10. maddesi ve ülkemizin taraf olduğu uluslararası anlaşmalara aykırı değil midir?

Hukuka aykırı olan bu düzenleme ivedi olarak düzeltilecek midir? Yoksa kadına yönelik ayrımcı politikalarınızdaki ısrarı sürdürecek misiniz?

Kaç ülkede benzeri okullara kadınlar alınmamaktadır? Bunlar hangi ülkelerdir? Bu ülkelerin gelişmişlik düzeyi nedir?”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.