Öne Çıkanlar bugünün gündemi palandöken cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Hakkari terör gündem özeti abd terörist CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin Hadise gündem başlıkları elazığ

Nazlıaka, “Kayıp 11 Bin 691 Çocuğun Akıbeti Belli; Ya Diğerleri?”

Çocukların sahip olduğu hayat standardı, bir ülkenin gelişmişliğinin en önemli göstergelerinden biridir diyen Ankara Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka, “Bu nedenle gelişmiş ülkelerde çocuklara ilişkin veriler özenle incelenmekte ve buna göre saptanan sorunlara kalıcı çözüm politikaları üretilmektedir.” dedi.

 “2017 yılında kayıp çocuk sayısı nedir? Cinsiyet ve yaş gruplarına göre dağılımı nedir? Bulunan çocuk sayısı nedir? Bu çocukların cinsiyet yaş grupları ve illere göre dağılımı nedir?” soruları ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na yönelik bilgi edinme talebinde bulunduğunu belirten Nazlıaka, sorularıma Bakanlık tarafından verilen yanıtta “2017 yılında 11 bin 691 çocuk bulunduğu görülmektedir. Bu çocuklardan 8 bin 684’ü ailesine teslim edilmiş olup 2 bin 147 çocuk sosyal hizmetler birimlerine teslim edilerek durumlarına uygun sosyal hizmet modellerinden faydalanması sağlanmıştır.” denilmektedir. Bu yanıttan anlaşılacağı üzere ülkemizde sadece geçtiğimiz yıl en az 11 bin 691 çocuk kaybolmuştur.” dedi. 

Bir Tek Çocuk Bir Dünya Demektir!

Nazlıaka, “Kayıp çocukların cinsiyeti, yaş gruplarına göre dağılımı ve hangi illerde kaybolduğuna ilişkin bilgilerin ise Bakanlık tarafından saklandığı görülmektedir. Bu çocuklar sadece birer rakamdan ibaret değildir, her bir çocuk kendisi ve ailesi için bir dünyadır. İlgili Bakanlık tarafından kamuoyuna bilgi verilmemesi kabul edilemez! Hükümet yasaların kendisine vermiş olduğu görevi yerine getirememektedir. Bilgi saklanılması konuya dair çözüm üretecek politikaları da olumsuz yönde etkilemektedir. Çocuğu korumak vatanı korumaktır!

Buradan Sayın Bakana bir kez daha soruyorum: 2017 yılında kaybolan ve bulunan çocuklarımıza ilişkin cinsiyet, yaş ve kayboldukları illere ilişkin veriler nedir? Kaybolan çocukların akıbeti nedir?” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.