Öne Çıkanlar Covid19 çin bugünün gündem başlıkları binali yıldırım gündem Kuşadası Belediyesi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Akşener ihracat Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank vakıfbank vodafone

Nazlıaka: Mahalleye Yavuz Sultan Selim İsmi Verilerek Aleviler Kışkırtılmaya mı Çalışılıyor?

Bağımsız Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Başbakan Binali Yıldırım’a “Yeni kurulacak bu mahalleye, Yavuz Sultan Selim ismi verilerek Alevi -Bektaşi kökenli yurttaşlarımız kışkırtılmaya, Cumhuriyet ve değerleriyle bütünleşmiş bu onurlu ve şanlı kentin sakinleri kamplaştırılarak siyasi çıkar sağlanmaya mı çalışılmaktadır?” diye sordu.

Aylin Nazlıaka, Ankara'da kurulacak olan yeni yerleşim yerine Yavuz Sultan Selim adının verilmesi hakkında Başbakan Yıldırım'ın yazılı olarak yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

Nazlıaka verdiği soru önergesinde, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Gölbaşı ve Etimesgut ilçeleri sınırlarında bulunan Velihimmetli ile Halaçlı mahallelerine,  yeni bir yerleşim yeri kurmak için harekete geçtiği ve 110 bin adet konut inşa edeceği yeni yerleşim yerine “Yavuz Sultan Selim” adını vereceği haberlerinin basında yer aldığını belirterek “Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı’nın bu konuda sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlar, toplumu etnik kimlikler ve inançlar üzerinden kamplaştıracak içeriktedir. Halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik eder niteliktedir” dedi.

Nazlıaka, Başbakan Yıldırım’a şu soruları yöneltti:

“Yeni kurulacak bu mahalleye, Yavuz Sultan Selim ismi verilerek Alevi -Bektaşi kökenli yurttaşlarımız kışkırtılmaya, Cumhuriyet ve değerleriyle bütünleşmiş bu onurlu ve şanlı kentin sakinleri kamplaştırılarak siyasi çıkar sağlanmaya mı çalışılmaktadır?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı’nın sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlar nefret söylemi değil midir?

Bu mahalleye toplumu bütünleştiren, başkente yakışır bir isim verilmesi neden düşünülmemiştir?

Başkentin ilçeleri hızla göç verirken ve kent merkezinde nüfus yoğunluğu bu denli yüksekken Ankara bu büyüklükte yeni bir yerleşim yerini kaldırabilir mi?

Yeni yerleşim yeri yapılması planlanan alanda son bir yılda el değiştiren arazilerin sayısı ve büyüklüğü nedir? Buradan rant sağlayacak olan kişiler kimlerdir?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı’nın yaptığı açıklamanın söz konusu bölgede değer artışına neden olacağı ortadadır. Burada da Ankapark projesinde olduğu gibi sürekli proje sahası değiştirilerek yeni rant alanları yaratılacak mıdır?

Yavuz Sultan Selim ismi verileceği açıklanan bu mahallenin, Ankara merkezle olan bağlantısının; Tulumtaş’tan geçerek ODTÜ kampüs arazisinin içinden (güneyinden) Konya yoluna paralel açılacak 3. Yol üzerinden sağlanacağı ve bu aksın sonrasında Kuzey Ankara çevre yoluna kadar uzatılmasının planladığı iddiası doğru mudur? Doğru ise bu yeni tartışmalara ve gerginliklere neden olmayacak mıdır?

Ana ulaşım planı dahi olmayan bir kentte bu büyüklükte bir yerleşim yeri kurulması ne kadar gerçekçidir?

2013 Şubat ayında yapımına başlanan Ankara ana ulaşım planı (AUAP 2038) ne aşamadadır? Aradan geçen 3 yıla rağmen neden bitirilememiştir?”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.