Öne Çıkanlar rusya abd terörist bugünün gündem başlıkları mardin ekonomik güven endeksi hizmet ATO Başkanı Gürsel Baran trt PENÇEKİLİT Operasyonu Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Kuşadası Belediyesi

Nazlıaka ÖSYM’nin Sonuçlarda Yaptığı Hatayı Meclis’e Taşıdı

Bağımsız Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Başbakan Binali Yıldırım’a, “ÖSYM’de bugüne kadar yaşanan skandallar konusunda açılan soruşturma var mıdır? Soruşturma açılan personelin unvanı ve soruşturmanın sonucu nedir?” sorularını yöneltti.

Aylin Nazlıaka, 8 Ağustos’ta açıklanan 2017-ÖSYM yerleştirme sonuçlarında hata yapıldığını açıklayan ÖSYM hakkında Başbakan Yıldırım’ın yazılı olarak yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

Nazlıaka verdiği önergede, Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı, (YGS), Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS), Akademik Personel ve Lisans Üstü, Eğitimi Giriş Sınavı (ALES), Engelli Memur Seçme Sınavı (EKPSS) gibi çok sayıda sınavı yapan, değerlendiren ve sonuçlarını açıklayan Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi‘nin (ÖSYM) her yıl yeni bir skandala imza attığını belirtti.

Önergede, “Kurum son olarak 08.08.2017 tarihinde açıklanan 2017-ÖSYM yerleştirme sonuçlarında hata yapıldığını açıklamıştır. Yapılan yazılı açıklamada; Tablo-6C’nin ekinde yer alan okul türlerinden mezun olan adayların bilgilerinin yanlış kullanıldığı, bu nedenle puan hatası yapıldığı, 1100 adayın yerleştikleri üniversitelerin değiştiği, açıkta kalan 1628 kişinin yeni puanlamayla bir programa yerleştiği, daha önce bir programa yerleştiği duyurulan 1499 kişininse yeni durumda açıkta kaldığı bilgisine yer verilmiştir” ifadelerini kullanan Nazlıaka, bu bağlamda Yıldırım’a şu soruları yöneltti:

“ÖSYM’de bugüne kadar yaşanan skandallar konusunda açılan soruşturma var mıdır? Soruşturma açılan personelin unvanı ve soruşturmanın sonucu nedir?
Kurumun güvenilirliğini yerle bir eden bu skandalların nedenleri nelerdir? Benzeri olayların yaşanmaması ve sınav sonuçlarının şeffaf olarak izlenmesi için yapılan bir çalışma var mıdır?
Yaşanan olaylar dikkate alındığında, hak etmediği bir programa yerleştirilen öğrenci olma olasılığı nedir?

“Tek Bir Öğrenci Mağduriyeti Bile Önem Taşımaktadır”

Tek bir öğrencinin mağduriyeti dahi büyük önem taşımaktadır. Yaklaşın 4 bin öğrenciyi etkileyen bu hata sonrasında ÖSYM Başkanı hala görevde kalacak mıdır?
Yanlış açıklama nedeniyle mağdur olan öğrenciler yaşadıkları bu travmayı ömür boyu taşıyacaklardır. Bu öğrencilerin uğradıkları mağduriyet nasıl giderilecektir? Bu öğrencilere tazminat ödenmesi düşünülüyor mu?”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.