Öne Çıkanlar galatasaray deprem erdoğan gündem başlıkları çin recep tayyip erdoğan chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu türk telekom CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak bugünün gündemi palandöken cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan

Nazlıaka, Soner  Yalçın’ın Yazılarına Erişimin Engellenmesini Meclis’e Taşıdı

Bağımsız Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e “Muhalif kimliği ile bilinen Sözcü Gazetesi yazarına yönelik bu erişim engelinin ‘damatlar hukukunu’ yaratmaya çalışan mahkeme tarafından ele alınmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?” diye sordu.

Aylin Nazlıaka, Sözcü Gazetesi yazarı Soner Yalçın’ın yazılarına erişim engeli konulması hakkında Adalet Bakanı Gül’ün yazılı olarak yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

Nazlıaka verdiği önergede, basına yansıyan haberlerin yargının muhalif kalemlere ilişkin aldığı tavrı somutlar nitelikte olduğunu belirterek, “Çıkan habere göre Sözcü Gazetesi yazarı Soner Yalçın’ın ‘Yeni darbeyi ulusalcılar yapabilir’ şeklindeki yazıya ilişkin yazdığı ‘Artçı darbe’ ve ‘Beştaş oynuyorlar’ isimli eleştiri yazıları mahkeme tarafından engellenmiştir. Atatürkçü kesimin hedef alınmasına tepki gösterdiği yazıya erişim engeli koyan mahkeme ne tesadüftür ki dönemin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın damadını jet hızıyla tahliye eden yargı merciidir” ifadelerini kullandı.

Nazlıaka bu bağlamda Bakan Gül’e şu soruları yöneltti:

“Söz konusu yazıda suç teşkil eden unsur nedir?

Bu asılsız iddia ile FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile aynı paydada buluşan Türkiye Gazetesi yazarı Nuri Elibol hakkında işlem yapılmış mıdır?

Muhalif kimliği ile bilinen Sözcü Gazetesi yazarına yönelik bu erişim engelinin ‘damatlar hukukunu’ yaratmaya çalışan mahkeme tarafından ele alınmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Damatların tahliyesine ve söz konusu yazıya ilişkin alınan jet hızı kararlara tutuklu olan muhaliflerin mazhar olamamasının nedeni nedir?”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.