Nazlıaka, TÖDER Sınavında Yaşanan Skandalı Meclis Gündemine Taşıdı

Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, TÖDER sınavında yaşanan skandalı Meclis gündemine taşıdı. Tarih oturumunda yer alan bir soruda “Mustafa Kemal'in 'Boşkomutanlık' yetkisinin geçici olması ile ilgili önerge sunması, aşağıdakilerden hangisinin göstergesidir? " ifadesine tepki gösteren Nazlıaka " 'Boş' ve 'baş' kelimelerini ayıramayacak kadar bilgiden yoksun söz konusu görevliler bu komisyonda çalışmaya devam edecek midir?" diye sordu.

Nazlıaka'nın Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın cevaplaması talebiyle Meclis'e sunduğu önergesi:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA

Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı İsmet YILMAZ tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını saygılarımla arz ederim.

Aylin NAZLIAKA

Ankara Milletvekili

AKP iktidarları döneminde Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik iftira, karalama ve algı yönetiminin sayısız örneği yaşanmıştır. Dönemin Başbakan’ı Recep Tayyip Erdoğan tarafından “iki ayyaş” karalaması, Çanakkale Savaşı’na ilişkin kitap ve etkinliklerde Mustafa Kemal Atatürk’ün adının çıkartılması, okul müfredatlarında yapılan benzeri düzenlemeler akla gelen örneklerden sadece bir kaçıdır.

Bir devlet politikası olarak bilimsel, laik ve eşit olması gereken, toplumun bugünü ve yarını belirleyen eğitim alanının AKP iktidarınca ideolojik bir alan haline getirildiğini sıkça gündeme getirdik. İlk ve orta öğretimde müfredata giren gerici ders programları bu iddialarımızı kanıtlar niteliktedir. Atatürk’e ve Cumhuriyet değerlerine yapılan bir başka saldırı alanı ise sık sık sınav sorularında yer almaya başlamıştır. Bilinçli ya da “bilinçsiz” şekilde hazırlanan bu sorular toplum vicdanında derin yaralar açtığı gibi eğitimdeki özensizlik ve seviyeyi de göstermekledir. Bu konuda son olay Tüm Özel Öğretim Kurumları Derneği (TÖDER) sınavında karşımıza çıkmıştır.

Basına yansıyan haberlere göre pazar günü gerçekleşen ve üniversiteye giriş öncesi deneme sınavı olan oturumda yer alan soru ile bir skandala imza atılmıştır. İlgili soruda “Mustafa Kemal'in 'Boşkomutanlık' yetkisinin geçici olması ile ilgili önerge sunması, aşağıdakilerden hangisinin göstergesidir? " ifadeleri yer alırken, sınava giren öğrencilerin duruma tepki göstermesi üzerine skandal ortaya çıkmıştır.

İlgililer ülkemizin kurtarıcısı ve kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e karşı yapılan bu hakaret içeren soru hakkında henüz bir açıklama yapmamıştır.

Bu bağlamda;

  • Söz konusu sınavın soruları hangi komisyon tarafından hazırlanmıştır? Kaç görevli bu soruların yazımının düzeltilmesinde görev almıştır?

  • “Boş” ve “baş” kelimelerini ayıramayacak kadar bilgiden yoksun söz konusu görevliler bu komisyonda çalışmaya devam edecek midir?

  • Büyük tepkiye neden olan bu soruyu hazırlayan, redakte eden ve basıma hazırlayanlar hakkında idari ve adli soruşturma açılacak mıdır?

  • Söz konusu soruda yer alan kişi Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olsaydı bu soruyu hazırlayanların akıbeti ne olurdu?

  • Bakanlığınız tarafından bugüne kadar Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet değerlerine yapılan bu türden saldırılarla ilgili kaç soruşturma açılmıştır?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.