Öne Çıkanlar bitlis atlasglobal ırak ukrayna çin abd en düşük kurban fiyatı Acıbadem Altunizade Hastanesi Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Gürhan Şişman Mart 2024 Hizmet Üretici Fiyat endeksi 2024 yılı I. Çeyrek Turizm Geliri 26 Nisan 2024 Cuma Gündem Özeti 3 Nisan 2024 Çarşamba Gündem Özeti

Ömer Arısoy Zeytinburnu Belediye Başkanlığı’na Aday Gösterildi

Geçtiğimiz haftalarda Kültür ve Turizm Bakan Yardımcılığından istifa eden Ömer Arısoy, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti Teşkilatı tarafından Zeytinburnu Belediye Başkanlığı’na aday gösterildi.

ÖMER ARISOY KİMDİR?
1974 yılında Rize Çamlıhemşin’de doğan Ömer Arısoy, ilk orta ve lise öğrenimini memleketinde tamamladı. 1989 yılında girdiği Marmara Üniversitesi Basın-Yayın Yüksekokuluna (İletişim Fakültesi) 3 yıl devam etti. 1992 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesine kaydoldu ve 1997 yılında mezun oldu. Serbest avukat olarak çalıştı. 1999-2004 yılları arasında Zeytinburnu Belediyesinde Başkan Danışmanlığı, 2004-2014 tarihleri arasında Hukuk, Emlak-İstimlak, Kültür, Bilgi İşlem, Yazı İşleri ve İnsan Kaynaklarından sorumlu Başkan Yardımcılığı, Encümen Başkanlığı ve İhale Komisyonu Başkanlığı görevlerini yürüttü, kültür yayınlarını yönetti.
2014 Ekim ayında Toplu Konut İdaresi Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı oldu. 2016 Eylül ayında Kültür ve Turizm Müsteşarlığına atanan Arısoy, 2018 Temmuz ayında Kültür ve Turizm Bakan Yardımcılığına getirildi. Arısoy evli ve 2 çocuk babasıdır.
Kültür, sanat, edebiyata yakın ilgisiyle tanınan Ömer Arısoy, Zeytinburnu Belediyesi, Toplu Konut İdaresi, Kültür ve Turizm Bakanlığında başarılı çalışmalarda bulundu. Müsteşarlığı döneminde, uzun aralardan sonra gerçekleşen 3. Millî Kültür Şûrası, 3. Turizm Şûrası ve 6. Yayıncılık Kongresinin düzenlenmesinde etkin rol oynadı.
Ömer Arısoy 2019 Mahalli İdareler Seçimlerinde Zeytinburnu Belediye Başkanlığından aday olmak üzere Bakanlıktaki görevinden istifa etti.

Anahtar Kelimeler:
Ömer Arısoy
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.