Öne Çıkanlar galatasaray bugünün gündemi Koronavirüs gündem özeti Kuşadası Belediyesi deprem gündem başlıkları erdoğan çin Covid19 konser başbakan binali yıldırım

Orada Neler Oluyor... İsmail Saymaz HDP'li Ömer Öcalan'ı Eleştirdi!

ANKARA (ANKA) - Gazeteci İsmail Saymaz'ın HDP Şanlıurfa Milletvekili ve Abdullah Öcalan'ın yeğeni Ömer Öcalan'ı "Türkiye'nin ömrü uzun değil" şeklindeki sözlerinden dolayı eleştirmesi sosyal medyada küçük bir dalgalanmaya neden oldu.

HDP Şanlıurfa Milletvekili ve terörbaşı Abdullah Öcalan'ın yeğeni Ömer Öcalan bir süre önce şu açıklamayı yapmıştı:

"Türkiye'nin ömrü uzun değildir. Türkiye kendi iç sorunlarıyla artık bir cebelleşme noktasına gelecektir. Kürt halkı da, Kürt ulusu da Türkiye'nin içindeki bu cebelleşmenin tarafı olmayacaktır. Kürt halkı kendi kazanımları için mücadele edecektir. O günler çok uzak günler de değildir.

Bakınız Türkiye'de bir rejim sorunu vardır. Kemalist ideolojiyle siyasal İslam, bu noktada bir çarpışmaya da gidebilir. Bu noktada Kürt halkı tabii ki Türkiye'de gelişecek olan demokrasiye katkı sunar. Ama var olan Kürt gerçekliğini, önderlik gerçekliğini demokrasi ve özgürlük gerçekliğiyle bütünleştirmemiz gerekiyor.

Bu noktada herkes zamanı geldiğinde ki zamanı da gelmiştir, halkımız bizimle beraber alanlara çıkıyor, eylemler yapıyor, bunun dozajı artırılmalıdır. Demokratik siyaset kanalı işletilmelidir. Bu konuda halk içinde örgütlenmeler vardır."

Ömer Öcalan'ın açıklamasına tepkiler ortaya çıkarken vatandaşlar sosyal medyadan "Sokağa çıksanıza!", "Alan meraklısıysan dağa çık" gibi tepkiler gösterdiler.

Gazeteci İsmail Saymaz'ın Ömer Öcalan'a gösterdiği "Bir milletvekili 'Türkiye'nin ömrü uzun değildir' diyemez. Hem milletvekili yemini edip hem de parlamento üyesi olduğunuz devlete bir ömür biçemezsiniz" dedi.

-ÜMİT ÖZDAĞ: BAYIK/KARAYILAN ÇETESİNE ÖLÜM KORKUSU YAŞATACAĞIZ

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ise kendisini bir vesileyle eleştiren Ömer Öcalan'a "Ömer Öcalan’ın Zafer Partisi’nden korkması çok normal. Çünkü Zafer Partisi sadece sığınmacıları vatanlarına yollamayacak. Ayrıca HDP’yi masaya oturtmayacak. Terör örgütlerini ezecek. Bayık/Karayılan çetesine ölüm korkusu yaşatacak. YPG’yi dağıtacak. Yapacak çok işimiz var" diye karşılık verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.