Özdağ’dan Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü'ne Atanan Bulu'nun Türkçesine Eleştiri

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Cumhurbaşkanı Kararı ile Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan Bulu’nun Türkçesine tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanarak Resmî Gazete’de yayınlanan kararla 5 üniversitenin rektörü değişti. Boğaziçi Üniversitesine atanan, AK Parti Milletvekili adayı Prof. Dr. Melih Bulu öğrenciler ve vatandaşlar tarafından eleştirildi. Konuyla ilgili Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, sosyal medya hesabından Bulu’nun bir paylaşımını göstererek, Türkçesini eleştirdi. Özdağ paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

 “Prof. Dr. Melih Bulu, Boğaziçi Üniversitesine rektör olarak atanmış. Aşağıdaki twıt Türkçemizi nasıl da güzel ve mükemmel kullandığının bariz örneğidir! Boğaziçinin öğrencileri, akademisyen ve çalışanları ne kadar da şanslılar! Atayan iradeyi ve atanan kişiyi tebrik ediyoruz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.