"Rabbi Yessır", "Rabbi Yes Sör!" Olmasın..!

-İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tepki çeken İngiltere Büyükelçisiyle görüşmesi üzerindeki tartışmalar soğumadan dün akşam üstü ABD Büyükelçisi ile bir görüşme yapması şok etkisi yaratırken siyasi kulislerde "Rabbi Yessır, 'Rabbi YES SÖR'e dönüştü" benzetmelerinin yapılmasına yol açtı.
 


ANKARA(ANKA) - İstanbul'un kar kapanına esir düştüğü gece sahada çalışmak yerine kar küreme araçlarının da yardımıyla gittiği restoranda İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi ile 3 saat yemek yiyen Ekrem İmamoğlu'nun dün gece bu kez ABD Ankara Büyükelçisi ile görüşmesi siyaseti sarstı. 

Birçok siyasetçi akşamüstü gelen haber üzerine şaşkınlığını gizleyemedi. Ankara siyaset kulislerinde "Televizyonlarda sabahtan akşama kadar hala balıkçı olayını tartışılıyor. Bu konuda CHP'li belediye başkanı eleştiriliyor. Daha olayın sıcaklığı geçmeden, muhalefet partilerinin çok sık yabancı misyon şefleriyle görüştükleri yönündeki eleştiriler devam ederken bu kez ABD Büyükelçisi'nin Cumhurbaşkanı'ndan sonra ikinci olarak İstanbul Belediye Başkanı ile görüşmesi tam anlamıyla şaşkınlık yarattı" yönünde görüşler ortaya atıldı.

-"RABBİ YESSIR"DEN, "RABBİ YES-SÖR"E...

Ankara kulislerinde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, CHP'li Ekrem İmamoğlu için sarfettiği "Ablam yüzünde 'Rabbi Yessır' gördü" sözlerine atıf yapılırken, "Muhalefet önde gelenlerinin bu denli yabancı misyon şefiyle görüşme yapması, toplum nezdinde ters etki yapabilir. Rabbi Yessır, 'Rabbi Yes-Sör'e dönüşmemeli" benzetmeleri yapıldı.

Bu arada CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ABD'nin yeni atanan Ankara Büyükelçisi Jeff Flake'in ziyareti sonrasında İngilizce bir tvit atarak teşekkürlerini iletti.

İmamoğlu tvitinde, "Yeni atanan ABD Büyükelçisi Jeff Flake ve eşine bugünkü ziyaretleri için çok teşekkür ederim. Mr. Flake'e yeni görevinde başarılı bir dönem dilerken yerel girişimlerin desteklenmesi konusunda birlikte çalışmayı dört gözle bekliyorum" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.