Öne Çıkanlar Covid19 binali yıldırım Kuşadası Belediyesi gündem ihracat merkez bankası çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vodafone Afrin Akşener Gürer

Saadet Partisi’nden Adalet Yürüyüşü Açıklaması

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Adalet Yürüyüşü’yle ilgili, “Saadet Partisi olarak bu yürüyüşü Kılıçdaroğlu’nun demokratik bir tercihi olarak görüyoruz. Şiddete yönelik herhangi bir çağrıya vesile olmadığı sürece kınanacak bir adım olarak da değerlendirmiyoruz” dedi.

Karamollaoğlu, düzenlediği basın toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğünde Ankara’dan İstanbul’a başlatılan Adalet Yürüyüşü’nü değerlendirdi.  
Saadet Partisi olarak bu yürüyüşü "Kemal Kılıçdaroğlu’nun demokratik bir tercihi” olarak gördüklerini ifade eden Karamollaoğlu, “Şiddete yönelik herhangi bir çağrıya vesile olmadığı sürece de kınanacak bir adım olarak değerlendirmiyoruz” dedi.

“Devletler Lütuflarla Değil Kurallarla Yönetilir”
Ancak bu yürüyüş bahane edilerek toplumda yeni çatlaklar oluşmaması için herkesin azami özen göstermesi gerektiğini belirten Karamollaoğlu, “Bakın, Türkiye hem içeride hem de dışarıda oldukça hassas bir süreçten geçmektedir. Biz bu süreçte ülkemiz için en büyük tehdidin, en büyük tehlikenin kutuplaşma olduğunu söyleyip duruyoruz. İktidarından muhalefetine, hakiminden savcısına, gazetecisinden, akademisyenine hepimiz bu konuda çok dikkatli olmalıyız. Halkımız arasında yeni çatlakların oluşmasına neden olacak her türlü üslup ve tavırdan özenle kaçınmalıyız. Tabii bu konuda en özenli olması gereken kurumda siyaset kurumudur.  Kimse unutmasın ki, devletler lütuflarla değil kurallarla yönetilir. Bu kurallarda yasalardır, kanunlardır.  Yasaların yerine lütufların geçerli olmaya başladığı bir ülkede keyfilik kaçınılmaz olur. Bu da doğru değildir, birçok yanlışlıklara ve çifte standartlara vesile olur” dedi.

“Mitingler, Konferanslar Ve Yürüyüşler, Bundan Tabii Bir Şey Yok”
Bu yürüyüşün Başkanlık sistemi tartışmalarıyla birlikte itibarsızlaştırılmış bir Meclisin de sonucu olduğunu belirten Karamollaoğlu, şöyle devam etti:
“Saadet Partisi olarak referandumda dedik ki, başkanlık sistemine geçildiğinde güçlü bir meclis olmazsa olmaz şarttır. İnşallah bu uyarılarımız dikkate alınır ve başkanlık sisteminde yapılan hatalar uyum yasalarında yapılmaz. Demokratik ülkelerde halkın dikkati birçok şekilde çekilebilir. Mitingler, konferanslar ve yürüyüşler, bundan tabii bir şey de yoktur. Tek farkı, Sayın Kılıçdaroğlu’nun, biraz uzunca bir yürüyüşe çıkmasıdır. Böyle uzun bir yürüyüşü endişe ile karşılamayı da, doğrusu anlamıyorum. Şehir içlerinde tahrik olmadıkça, yollarda temiz hava teneffüs ediliyor, o kadar.”

“Milletin Kucaklaşmasına Vesile Olacak Herkesle Birlikte Olmaya Hazırız”
Karamollaoğlu, “Biz Saadet Partisi olarak milletimizin kucaklaşmasına vesile olacak her yerde, her konuda, herkesle birlikte olmaya hazırız. Toplumsal barışa katkı yapacak, milletimizin gerçek sorunlarına çözüm olacak her türlü arayışın içinde bulunuruz. Kimsenin de kınamasından korkmayız” değerlendirmesinde bulundu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.