Öne Çıkanlar ırak pkk fetö TarımGFE spk CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır Cumhur İttifakı terörist cumhurbaşkanı erdoğan Tavuk eti üretim miktarı ICBC) Asena

"Saldırı Kimi Gösterirse Göstersin, Bunlar Eylem Beraberliği İçinde"

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, “Saldırı PKK’yı gösteriyor, DEAŞ’ı gösteriyor, kimi gösterirse göstersin, bunlar ortak bir eylem beraberliği içindeler. Netice itibariyle Cumhurbaşkanımızın söylediği üst akıl, her birini başka yerde devreye sokuyor” dedi.

Başbakan Yardımcısı Kaynak, İzmir’de meydana gelen saldırının ardından gazetecilere açıklamada bulundu. Kaynak, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Cerablus-Azez hattını terör örgütlerinden temizlediğini kaydederek, teröristlerin buna karşılık olarak canlı bomba ve bomba yüklü araçlarla kişisel eylemlere geçtiğini söyledi. Kaynak, “Bu iki hadise gösterdi ki, polisimiz bu hususta gerçekten tedbirli, gerçekten bunun eğitimini almış ve adliyeye doğru girmek için zorlayan aracı engellediler. Bir adliye çalışanımız ve bu engellemede en büyük pay sahibi bir polisimiz maalesef şehit oldu. Yapılan hazırlığa baktığımızda, ele geçirilen silahlara, bombalara, mühimmatlara baktığımızda çok büyük bir kıyım hedeflendiği anlaşılıyor. Başarılı olmamışlardır, iki kardeşimiz şehit olmuşlardır” şeklinde konuştu. Kaynak, şöyle devam etti:

“Geçen hafta büyük bir umutla yeni yıla girmek isterken Ortaköy’deki saldırıyı yaşamıştık. Bu hafta İzmir bildiğiniz gibi bulunduğu konumda güvenli ve huzurlu bir şehirdi. İzmir’in huzuruna, Türkiye’nin huzuruna yönelik bir saldırı olmuştur. Ama asla terörle mücadeleden bunlar bizi saptırmayacaktır. Çok yakında göreceğiz, bunların birer birer sonunun geldiğini göreceğiz. Çok dikkatli ve azimli bir mücadeleyi güvenlik güçlerimiz, İçişleri Bakanlığımız, Silahlı Kuvvetlerimiz yürütmektedir.  İzmir’den dolayı ben önce İzmir’e sonra bütün ülkemize, milletimize taziyelerimi iletiyorum. Şehitlerimizin yakınlarına taziyelerimi iletiyorum ve ailelerine Allah sabır versin diyorum. Çok büyük bir iş yaptılar. Ama şunu da unutmamamız gerekir, Türkiye,  bulunduğu bölgede etkin olacaktır. Bunlar bizim Suriye’de ve Irak’ta ülkemize adeta mikrop yuvası gibi terör üreten yerlerde var olmamızı asla engelleyemeyecektir. Biz bir yandan terörle mücadele ederken, bir yandan sahada da gerçekten insani boyutu asla ihmal etmiyoruz. Halep’in tahliyesinde en büyük rolü Türkiye üstlendi. Halep’in tahliyesinden sonra ortaya çıkan tabloda evsiz, barınma imkanı kaybeden oradaki insanlara sendikamız, Memur-Sen, Hak-İş, birçok belediyemiz, birçok sivil toplum kuruluşlarımız, Kızılay’ımız oralara yardımlar ulaştırıyorlar. Türkiye sahada sadece terörle mücadelede orayı yakıp yıkmıyor, insani yardımlar ulaştırıyor. Bu çalışmalarımız aynen devam edecek.”

41 şehidin olduğu Fırat kalkanı operasyonun başarıyla devam ettiğini belirten Kaynak, Başbakan Binali Yıldırım’ın Irak ziyaretinin çok önemli netice doğuracağını umduklarını ifade etti. Astana sürecinin, bölgenin barışı ve huzuru içim imkan tanıyacağını söyleyen Kaynak, önemli bir hadiseyi önleyen şehit polisimize, çalışma arkadaşlarına minnetlerini sunduğunu belirterek şöyle konuştu:

“Saldırı PKK’yı gösteriyor, DEAŞ’ı gösteriyor, kimi gösterirse göstersin, bunlar ortak bir eylem beraberliği içindeler. Netice itibariyle Cumhurbaşkanımızın söylediği üst akıl, her birini başka yerde devreye sokuyor. Bunun hiçbiri Türkiye’nin ne terörle mücadelesinde, ne Suriye’de yürütülen Fırat Kalkanı operasyonundan taviz verilmesini, ne Irak’ta Başika’da kurduğumuz kamptan vazgeçmemizi, Telaferli Kerküklü Musullu bütün insanlara sahip çıkmamızı engelleyemeyecektir diyorum.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.