Öne Çıkanlar ankara konya bodrum pakistan kastamonu Bala Konyada Askeri Uçak Düştü boyun Ankarada Silahlı Çatışma halkevleri cumhurbaşkanı erdoğan enflasyonla mücadelede başarı kriterleri

“Salgının Olumsuz Etkilerini Önemli Ölçüde Ortadan Kaldıracak Normalleşme Dönemine Adım Atıyoruz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, “Salgının sağlığımızla birlikte sosyal ve ekonomik hayatımız üzerindeki olumsuz etkilerini de önemli ölçüde ortadan kaldıracak bir normalleşme dönemine adım atıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) AK Parti Grup Toplantısı’na katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantıda milletvekillerine ve partililere hitaben bir konuşma yaptı.

Konuşmasında; Türkiye’nin, salgın mücadelesinde, yarın yeni bir döneme gireceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Son kabine toplantımızın ardından, 1 Temmuz itibariyle yürürlüğe girecek salgın tedbirleriyle ilgili kararlarımızın çerçevesini milletimizle paylaşmıştık. İçişleri Bakanlığımız da uygulama genelgesini geçtiğimiz günlerde yayımladı. İnşallah, salgının sağlığımızla birlikte sosyal ve ekonomik hayatımız üzerindeki olumsuz etkilerini de önemli ölçüde ortadan kaldıracak bir normalleşme dönemine adım atıyoruz” dedi.

“YENİ DÖNEMDE DE TEDBİRLER ELDEN BIRAKILMAMALI”

Dünyadaki gelişmelerin, salgının öngörülemeyen neticelere yol açarak sürdüğüne işaret ettiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: “Bize düşen, sağlık hizmetlerinden gıda tedarikine, üretimden kamu güvenliğine kadar her hususta tüm senaryolara hazırlıklı olmaktır. Türkiye’nin bu bakımdan dünyada örnek gösterilen bir ülke olduğunu, akıl ve vicdan sahibi herkes kabul ediyor. Yarın başlayacak yeni dönemin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Vatandaşlarımdan, yeni dönemde de tedbiri elden bırakmadan hayatlarını sürdürmelerini hassaten istirham ediyorum.”

KATAR MESELESİ TEK ÖRNEK DEĞİLDİR

Karşımızda Katarlı öğrencilerin ülkemizde sınavsız Tıp Fakültesine gireceği yalanını hiç utanmadan, sıkılmadan 2 milyon 600 bin öğrenciye ve ailelerine saygı duymadan tekrarlayacak kadar alçalabilen bir kafa bulunuyor. Katarlı öğrenciler sınavsız Tıp Fakültesine girecek denilen mesele, 12 kardeş ülkeyle 1994 yılından beri var olan askeri sağlık işbirliği protokolünün Katar'la da imzalanmasından ibarettir. Katar meselesi tek örnek değildir. Ataşehir'de silah maketi görüntülerini 'kız yurdu silah deposu mu' diyerek aktaracak ve bunun peşinden gidecek kadar sefilleşenler de var.

KANAL İSTANBUL'UN ŞİMDİDEN ÜLKEMİZE HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM

Sadece Kanal İstanbul konusundaki beyanlarıyla bile ne anayasa ne yasa ne teamül ne devlet adabı tanıdıklarını, millete zerre kadar saygılarının olmadığını açıkça ortaya koymaktadırlar. Karşımızda bizimle demokrasi ve özgürlüklerde olduğu gibi eserde, hizmette, projede yarışacak kimse olmadığı için çıtayı sürekli kendi elimizde yukarıya taşıyoruz. Kanal İstanbul da bu örneklerden biridir. Uzunluğu 45 km, taban genişliği en dar yerinde 275 metre, derinliği 20,75 metre olan Kanal İstanbul'un şimdiden ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. İstanbul’a karşı sorumlulukları yerine getirmeyenlerin, Kanal İstanbul projesi ile ilgili ileri geri konuşmaları kendilerini komik duruma düşürmekten başka işe yaramaz."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.