Sarıgül: “Ya Yönetemiyoruz Deyin Ya Da Haklıya Hakkını Verin!”

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Türk-İş'in açıkladığı açlık ve yoksulluk sınırı verilerine ilişkin değerlendirmede bulundu. Sarıgül: "Lüksünüzden, şatafatınızdan vazgeçin, taş kaynatan halka hakkını verin" dedi.

"Artık biraz da halka düşünün"

Türk İş Ekim ayında yaptığı araştırmayla 4 kişilik bir ailenin yoksulluk sınırının 44.573₺, açlık sınırının ise 13.684₺’ye yükseldiğini açıkladı. Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan CHP'li Sarıgül, iktidarın halkı yok saydığını ifade ederek şunları söyledi:" Bir ülke düşünün ki o ülkede açlık ve yoksulluk sınırı, maaş ücretlerinin katbekat üstünde olsun. Yine bir ülke düşünün ki o ülkenin iktidarı, hiçbir şey olmamış gibi hala vaatlerle halkı kandırsın, enflasyonu düşürüyoruz desin,  göz göre göre onu iktidara getiren halka yalan söylesin, halk açlıktan sen sefil olurken kendileri milyonluk evlerde otursun, milyonluk arabalara binsin, yandaşlarını zengin etsin. Artık biraz da halka düşünün. Çelişkili söylemlerde bulunmayın. Hem enflasyonu düşürüyoruz, her şey kontrolümüzde diyorsunuz. Hem de hazinede para kalmamış gibi vatandaşa hak ettiği maaşı vermeyip, şu ay zam yapacağız, bu ay zam yapacağız, halkımız sabırlı olsun diyerek süründürüyorsunuz. Ya biz ekonomiyi yönetemiyoruz, maaşlara zam yapamıyoruz deyin. Ya da artık şu açlıktan taş kaynatan vatandaşın halinden anlayıp, maaş zamlarına iyileştirme yapıp, haklıya hakkını verin" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.