Öne Çıkanlar Koronavirüs CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak chp niğde milletvekili ömer fethi gürer sıla gündem başlıkları vodafone suriye Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk fırat kalkanı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli akbank

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “milli muhalefet” sözüne, “Türkiye’yi savaşa sokmak istiyorlar. Eğer sen millilikten söz ediyorsan savaş çıktığında kendi çocuklarını gönderecek misin cepheye, o zaman ben sana milli diyeceğim. Bizim kimse milliyetçiliğimizi test edemez. Biz milliyetçiliğimizi Kıbrıs’ın Beşparmak Dağlarına yazan bir partiyiz” yanıtını verdi.

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı, “Halkın umudu Kılıçdaroğlu” sloganları ile karşılandı. CHP Genel Başkanı da, “Benim umudum bu ülkenin gençleri” dedi.

-“MİLLİ OLMAK  TÜRKİYE’Yİ PAZARLAMAK DEĞİLDİR”-

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmaya işaret eden Kılıçdaroğlu şöyle dedi:

 “Arabada gelirken Sayın Davutoğlu’nu da dinledim. Biz, diyor ‘milli bir hükümetiz’ diyor. Biraz sonra söyleyeceğim ne kadar milli olduğunu. ‘Efendim biz milli bir muhalefete de ihtiyaç duyuyoruz’. Lafa bakın. Acaba Davutoğlu millinin ne anlama geldiğini biliyor mu? Emin olun endişem var. Milli demek ülkesinin çıkarlarını savunmak demek. Milli olmak  Türkiye’yi pazarlamak değildir. Milli olmak Türkiye’yi dünyadan soyutlamak değildir. Milli olmak Türkiye’ye dünyada itibar kazandırmak demektir. Hangi millilikten bahsediyorsun? Milli hükümete soruyorum, sözde milli hükümete (parantez içinde kocaman bir ünlem soru işareti)soruyorum. Durup dururken kardeşim dediği Esad’a niye birden bire saldırdın? Kim seni tetikledi? Beraber tatil yapıyordun Bodrum’da. Ne oldu da böyle birden bire düşman haline geldiniz.

Halkına yalan söyleyen bir siyasal parti milli olabilir mi? Milli kavramının arkasında yalan olabilir mi? Doğu ve Güneydoğu’da terör örgütü şehirleri silah deposuna dönüştürürken Valilere ‘aman ha sakın dokunmayın’ diye talimat veren bir iktidar Türkiye Cumhuriyetinde milli lafını ağzına alabilir mi?

-“BİZİM KİMSE MİLLİYETÇİLİĞİMİZİ TEST EDEMEZ”-

Milliymiş… Türkiye’yi savaşa sokmak istiyorlar. Eğer sen millilikten söz ediyorsan savaş çıktığında kendi çocuklarını gönderecek misin cepheye, o zaman ben sana milli diyeceğim.

Bizim kimse milliyetçiliğimizi test edemez. Biz milliyetçiliğimizi Kıbrıs’ın Beşparmak Dağlarına yazan bir partiyiz.”

Siz milli değil, gayri millisiniz. Bu politikanın adı gayri milli politikadır. Biz milliyiz. Siz gayri millisiniz. Koskoca Türkiye Cumhuriyetini Ortadoğu’nun şamar oğlanı haline getirdiler. Kabile reisleri bile kafa tutuyor. Bir de kalkmışlar millilikten bahsediyorlar. Ağrıma giden o. Gayri milli adam millilikten bahsedecek.”

 

 

 

-“ÖLEN HER ÇOCUĞUN, KADININ, SİVİLİN GÜNAHI BUNLARIN BOYNUNDADIR”-

Suriye’deki savaşın yani yıkımın boyutlarını vereyim size. Suriye’de savaş başladıktan bu yana hayatını kaybedenlerin sayısı 470 bini aştı. Bunların vebali günahı bu ülkeyi yönetenlerdir. Ölen her çocuğun, kadının, sivilin günahı bunların boynundadır. Yaklaşık 2 milyon Suriyeli yaralandı. Toplam ekonomik kayıp Suriye’de 225 milyar dolar.

Suriye’de bu tablonun sorumlusu kim?

-“MÜSLÜMAN KANI AKITMAK NE ZAMANDAN BERİ TÜRKİYE CUMHURİYETİ HÜKÜMETLERİNİN GÖREVİ OLDU”-

Müslüman kanı akıtmak ne zamandan beri Türkiye Cumhuriyeti hükümetlerinin görevi oldu?

Nedir sizin Suriye politikanız, iflas eden Suriye politikası.

Duvara bağırıyorsun. Kimse seni dinlemiyor. Çünkü kimse seni adam yerine koymuyor.

Parlamentoya bir sözleşme geldi. Geri iade sözleşmesi, geri kabul anlaşması… Bunlar da gittiler tıpış tıpış sözleşmenin altına imza attılar. Karşı çıkan sadece biz olduk. Bu anlaşmayı imzalamayın dedik. Şimdi ben soruyorum kim milli, kim gayri milli? Biz milliyiz. Bu anlaşma Türkiye’nin aleyhinedir dedik. Siz gayri millisiniz siz gidip tıpış altına imza attınız. Ne olacak. Şimdi Recep Erdoğan konuşuyor. Diyor ki, ‘bizim alnımızda enayi yazmıyor. Bu işin hakkı neyse bunu yaparız, herhalde otobüsler, uçaklar boşuna durmuyor’. Peki sen geri kabul anlaşmasını niye imzaladın? Sen otobüse doldurursun o da aynı otobüsü sana geri gönderir. Bunları milli mi, gayri milli mi? Sen hangi gerekçeyle gidersin 2.5 milyon mültecinin Türkiye’de olduğu bir dönemde bu anlaşmanın altına imza atarsın. ‘Alnımızda enayi mi yazıyor’. Vallahi de yazıyor. Çünkü ancak enayiler imzalar.

 

-“RECEP ERDOĞAN” DİYE HİTAP ETTİ-

Recep Erdoğan çıktı televizyonlara dedi ki, valilere talimat verdik, terör örgütü mensuplarına kimse dokunmayacaktır, dedi. Şimdi bundan büyük terör örgütüne yardım ve yataklık yapan bir parti var mı?

Yıl 2011, Oslo görüşmelerinde, Erdoğan’ın sır küpü MİT Müsteşarı Hakan Fidan diyor ki, ‘Erdoğan ile Öcalan yüzde 95 örtüşüyor’.

Sevgili vatandaşım ben önce soruyu sana soruyorum. Terörden şikayet eden de sensin. Teröre yardım ve yataklık yapan partiye oy veren de sensin. Neden uyan mıyorsun, neden silkinmiyorsun?

-“BİR RÜZGARDA SÜRÜKLENİYOR TÜRKİYE”-

Türkiye iyi yönetilmiyor. Daha doğrusu Türkiye yönetilmiyor. Bir rüzgarda sürükleniyor Türkiye. Koskoca Türkiye Cumhuriyetini Ortadoğu’nun şamar oğlanı haline getirdiler. Kabile reisleri bile kafa tutuyor. Bir de kalkmışlar millilikten bahsediyorlar. Ağrıma giden o. Gayri milli adam millilikten bahsedecek. Sen önce kendi ülkeni seviyor musun, kendi ülkenin çıkarlarını koruyor musun? Sana ne ihvandan. Sana ne vahabilikten.

-DAVUTOĞLU’NA SESLENDİ-

Soru şu; biz bunları dile getirdiğimiz için CHP nefret objesi haline getirilmek isteniyor. Efendim CHP hiçbir şey söylemesin. İstedikleri bu. İyi de kardeşim bu şehitlerin birisinin hesabını sorması lazım, Suriye’de akan kanın hesabını sorması lazım. Sen neden Türkiye’den silah gönderiyorsun oraya? Neden Müslümanı Müslümana kırdırıyorsun? Neden kendi tarihini bilmiyorsun? İstiyorlar ki CHP hiçbir şeye itiraz etmesin. Peki saldırarak CHP’yi susturabilirler mi? Asla susturamazlar. Sevgili Davutoğlu sakın unutma bu partinin genlerinde Kuvayi Milliye ruhu vardır.

CHP hangi koşulda olursa olsun Türkiye’nin çıkarlarını sonuna kadar savunan partidir. CHP, hangi partiye mensup olursa olsun bütün vatandaşlarını baştacı eden bir partidir. CHP, hangi kimlikten olursa olsun hangi inançtan olursa olsun hiçbir vatandaşı arasında ayırım yapmayan onun refah içinde çalışmasını öngören tek partidir."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.