Öne Çıkanlar Anadolu Sağlık Merkezi TURİST şanlıurfa Muratbey botoks ne işe yarar botox ne işe yarar botox nasıl yapılır Dragon Kapsülü botoks tskdan savunmaya yatırım ortadoğu yılmaz büyükerşen

Seçimler Dikkat Çeken İsimleri TBMM'ye Taşıdı

24 Haziran seçimlerinin ardından TBMM birçok dikkat çeken üyeye ev sahipliği yapacak. Oyuncular, gazeteciler, KHK ile ihraç edilen akademisyenler, sporcular, sendikacılar TBMM’ye girerken, ünlü babaların oğulları da milletvekili seçildi. Öte yandan Gürsel Erol 41 yıl sonra CHP’nin Elazığ’daki makus talihini değiştirerek milletvekili seçildi.

Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği Seçimleri için 56 milyon 322 bin 632 seçmen dün sandık başına gitti. Resmi olmayan seçim sonuçlarına göre AK Parti 295, CHP 147, HDP 67, MHP 48, İYİ Parti 43 milletvekili ile TBMM’de temsil ediliyor. HDP’nin yüzde 10’luk seçim barajını aşması ile Gazeteci Ahmet Şık İstanbul Milletvekili, Oyuncu Barış Atay Hatay Milletvekili oldu. DİSK eski Genel Başkanı Kani Beko CHP İzmir Milletvekili, AK Parti’nin kurucularından eski Devlet Bakanı Abdüllatif Şener CHP Konya Milletvekili olarak Meclis’e girdi. Şener’in seçilmesi ile CHP Konya’dan iki milletvekili çıkarmış oldu.

-Cihangir İslam İstanbul Milletvekili Oldu-

CHP listelerinden aday gösterilen Saadet Partisi milletvekili adayı Cihangir İslam, İstanbul’dan seçildi. Olağanüstü Hal kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname ile öğretim üyeliğinden ihraç edilen İslam, Adalet Yürüyüşü’ne baştan sonra katılım sağlamasıyla dikkat çekmişti. Öte yandan OHAL KHK’si ile ihraç edilen bir diğer isim Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu da CHP İstanbul Milletvekili seçildi.

-Arınç İstanbul’dan Palandöken Malatya’dan-

Ünlü isimlerin oğulları da 24 Haziran seçimlerinde TBMM’ye girdi. Bülent Arınç’ın oğlu Mücahit Arınç, TESK Başkanı Bendevi Palandöken'in oğlu Barış Palandöken ve Mehmet Ağar’ın oğlu Zülfü Tolga Ağar AK Parti’den milletvekili seçildi. Arınç İstanbul’dan, Palandöken Malatya’dan, Ağar Elazığ’dan vekil seçildi. Öte yandan eski sporcular da AK Parti listelerinden Meclis’e girdi. Beş kez dünya şampiyonu olan motosikletçi Kenan Sofuoğlu Sakarya, eski milli futbolcu Alpay Özalan İzmir milletvekili oldu.

-Gürsel Erol 41 Yıl Sonra İlki Gerçekleştirdi-

24 Haziran seçimleri 41 yıl sonra bir ilke sahne oldu. 1977 yılından bu yana Elazığ’dan vekil çıkaramayan CHP’nin aday gösterdiği Gürsel Erol, Elazığ’ı Meclis’te temsil etmeye hak kazandı. Bir önceki dönemde CHP Tunceli Milletvekili olan Erol, CHP’nin Elazığ’daki makus talihini yendi. 2011 seçimlerinde Elazığ’dan Ali Özcan’ı aday gösteren CHP, Elazığ’dan milletvekili çıkarmayı kıl payı kaçırmıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.