Öne Çıkanlar galatasaray bugünün gündemi gündem özeti Koronavirüs deprem gündem başlıkları erdoğan çin türkiye Covid19 pkk recep tayyip erdoğan

Selvi Kılıçdaroğlu, CHP Kadın Kolları İle "Bir Hazin Hürriyet" Tiyatro Oyunu'nu İzledi

Ankara Simurg Oyuncuları Tiyatrosu, Kurtuluş Savaşı'nda kadınların rolünü anlatan "Bir Hazin Hürriyet" oyununu Hacı Bektaş Vakfı'nda sergiledi. Oyuna, Selvi Kılıçdaroğlu, CHP PM Üyesi ve Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, CHP Kadın Kolları Merkezi Yönetim Kurulu üyeleri ve CHP Akara Kadın Kolları İl Yönetimi de katıldı.

Kurtuluş Savaşı sırasında Çanakkale cephesinde savaşın kadın yanını anlatan "Bir Hazin Hürriyet" oyunu, Ankara Simurg Oyuncuları Tiyatrosu tarafından Hacı Bektaş Vakfı'nda oynandı. Pandemi koşulları dikkate alınarak sergilenen oyuna, Selvi Kılıçdaroğlu, CHP PM Üyesi ve Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, CHP Kadın Kolları Merkezi Yönetim Kurulu üyeleri ve CHP Ankara Kadın Kolları İl Yönetimi de katıldı.

"Bir Hazin Hürriyet" oyununun Genel Sanat Yönetmeni Melih Yetkin, tiyatroların içinde bulunduğu zor koşulları hatırlatarak Selvi Kılıçdaroğlu ve CHP PM Üyesi ve Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka ile birlikte Kadın Kolları yönetiminin katılımının anlamlı olduğuna dikkat çekti. Pandemi koşulları nedeniyle özel tiyatroların ayakta kalmakta zorlandığına değinen Yetkin: "Biz Türkiye'de yaşanan politik olayları gündeme getiriyoruz ve politik tiyatro yapıyoruz. Bu yüzden de şu anki Türkiye koşullarında oyun çıkarmaya zorlanıyoruz" dedi.

Kadınların verdiği eşitlik ve hak mücadelesinin ülkenin geleceği için de katkı sunacağını ifade eden Yetkin, "Oyunumuzda kadınların savaş koşullarında yaşadıklarını yaşatmaya çalıştık. Savaş ve yoksulluk kadınların mağduriyetini arttırırken, kurtuluş mücadelesindeki dayanışmaya dikkat çektik" diyerek kadınların Kürt, Türk, Laz, Çerkes demeden yan yana, omuz omuza hareket ettiklerini belirtti. Aylin Nazlıaka da her daim sanatın ve sanatçının yanında olacaklarını ifade etti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.