Öne Çıkanlar Hakkari EMİNE ERDOĞAN Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak terör Hadise elazığ palandöken Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan malatya mısır fatih terim doğalgaz

Serbest Bölgeler Kanunu Onaylandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6772 sayılı "Serbest Bölgeler Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunu" onaylayarak Resmi Gazete'de yayımlanması için Başbakanlığa gönderdi.

Kanun ile Bakanlar Kurulu'na, serbest bölge arazi ve tesislerini acele kamulaştırma yetkisi veriliyor. Kazançları gelir veya kurumlar vergisinden istisna tutulan kullanıcılar ve işleticiler, Bakanlar Kurulunca belirlenecek vergi dışı teşviklerden de yararlandırılacak.

Serbest bölgelerde faaliyette bulunan işletmelerde yatırım amaçlı olarak kullanılan makine ve ekipmanın bakım onarım ihtiyaçlarıyla atık ve hurda rejimi ve Türkiye'nin diğer yerlerinde yapılacak film çekim faaliyetlerinde kullanılacak araç-gereç ve ekipmanın bölgeden geçici çıkışı ve bunun gibi durumlarda vergi mükellefiyetine ilişkin hükümler hariç, iş ve işlemlerin basitleştirilmesine ilişkin usul ve esaslar Ekonomi Bakanlığı ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığınca belirlenecek.

Kanuna göre ayrıca ihracatın geliştirilmesi ve Türk malı algısının dünya pazarlarında güçlendirilmesini teminen Türkiye İhracatçılar Meclisi bünyesinde oluşturulacak Türkiye Tanıtım Grubu ile ilgili bir yönetmelik çıkartılacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.