Öne Çıkanlar galatasaray bugünün gündemi Koronavirüs gündem özeti Kuşadası Belediyesi deprem recep tayyip erdoğan gündem başlıkları erdoğan çin Covid19 konser

“Siyaset Ve Medya MHP Tabanına Gözünü Dikmiştir”

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, MHP’ye yönelik medyada ve siyasette yer alan değerlendirmelere ilişkin, “Yapılan bütün yorumların, uygulanan algı yönetimi metotlarının arkasında bu kirli hesap yatmaktadır. Çünkü siyaset ve medya, MHP tabanına gözünü dikmiştir. Yapılan hesap, muhtemel bir erken seçimde, Anayasa’yı değiştirecek ve başkanlık modelini getirecek çoğunluğu tek başına yakalamak için MHP’li seçmenin algısını yönlendirmektir” açıklamasında bulundu.

MHP’li Yalçın MHP’deki kongre süreci ve istifalara yönelik medyada ve siyasette yer alan değerlendirmelere ilişkin yaptığı açıklamada, “AKP’nin tanıdığı medya kapitülasyonlarıyla iktidara bağlanan medya levanteni birtakım eski Marksist köşe yazarları ve yorumcularla asıl yandaşlar, uzunca bir süredir MHP hakkındaki algı operasyonlarına hizmet etmektedir. Medya ve politika meydanında henüz Türk milliyetçilerine karşı husumet cephesini terk etmemiş bazı eski tüfeklerle, Milliyetçi Hareketi 12 Eylül Askeri Darbesi’nden sonra çeşitli endişelerle terk eden bazı isimler de bunlara eklenerek MHP karşısında saf tutmuştur” ifadelerini kullandı.

Yalçın, “Yapılan bütün yorumların, uygulanan algı yönetimi metotlarının arkasında bu kirli hesap yatmaktadır. Çünkü siyaset ve medya, MHP tabanına gözünü dikmiştir” dediği açıklamasında şunları kaydetti:

“Hâlihazırdaki TBMM aritmetiğiyle başkanlık sistemini getirme ve bölücü terör örgütünü Anayasa’da değişiklik yaparak yatıştırma imkânı yoktur. Yapılan hesap şudur: Muhtemel bir erken seçimde, Anayasa’yı değiştirecek ve başkanlık modelini getirecek çoğunluğu tek başına yakalamak için MHP’li seçmenin algısını yönlendirmek. MHP’nin siyasi işlevini tamamladığı, parçalanıp küçüleceği algısını yerleştirmektir. Böylece MHP’ye oy veren milliyetçi-muhafazakâr seçmenin partisinden ümidini kesip diğer partilere yönelmesini sağlamak. Ancak bu faraziyelerin, planların hiçbirinin gerçekleşme şansı yoktur.”

“MHP İçinde Muhalefet Rüzgarı Estirilmesi Geçici Bir Durumdur”

MHP içinde “muhalefet rüzgarı” estirilmesinin geçici bir durum olduğuna dikkati çeken Yalçın açıklamasını şöyle bitirdi:

“MHP’nin etine aşerenler korosuna zaman zaman Milliyetçi Hareketi 12 Eylül Askeri Darbesi’nden sonra çeşitli endişelerle terk eden ve rahatlarını bozmamak için yıllarca partimizin kapısından bile geçmeyenler de katılmakta ve zurnayla peşrev çalmaya çalışmaktadır. MHP içinde muhalefet rüzgarı estirilmesi de geçici bir durumdur. Daha önce de buna soyunanlar, başka kapılarda macera aramak zorunda kalmışlardır. MHP hakkında hariçten gazel okuyanlara ‘Benim ekibim, anlayışım ve fikrim bana; seninki de sana’ diyor, herkesin kendi işine bakmasını salık veriyoruz.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.