Öne Çıkanlar Hakkari Hadise elazığ malatya palandöken doğalgaz Covid 19 CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ ENGİN ALTAY tunceli polis EyeBrand Hamidi Ailesinin Mutlu Günü

Sosyal Yardım Alan 4 Bin 612 Kişi İşkur Aracılığıyla İstihdam Edildi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, 2017 yılının Ocak-Ekim döneminde  sosyal yardım alan 4 bin 612 kişinin İŞKUR aracılığıyla istihdam edildiğini açıkladı. Sarıeroğlu, 2016 yılında istihdam edilenlerin sayısının ise 3 bin 725 olduğunu belirtti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in sosyal yardım almaktayken işe girenlere ilişkin soru önergesini yanıtladı.

Sarıeroğlu, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından, işsizlerin mesleki niteliklerinin geliştirilmesine, iş deneyimlerini artırmalarına ve özel politika gerektiren grupların işgücü piyasasına kazandırılmasına yardımcı olmak üzere aktif işgücü hizmetleri ile iş ve meslek danışmanlığı hizmetleri verildiğini belirterek, şöyle dedi:

“Bu kapsamda, sosyal yardım alanlara yönelikte hizmetler sunulmakta ve işe yerleştirilmelerine çalışılmaktadır. Sosyal yardım alan kişilerden, 2016 yılında 3 bin 725 kişi, 2017 Ocak-Ekim döneminde ise 4 bin 612 kişi İŞKUR aracılığıyla istihdam edilmiştir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.