Öne Çıkanlar galatasaray deprem palandöken Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank konser türk telekom ANTALYA atatürk azerbaycan ukrayna trabzonspor kurban bayramı

Şoygu, Akar ve Fidan'a Suriye'nin Kuzeybatısı İçin Teklif Sundu

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun bugün Moskova'da Türk mevkidaşı Hulusi Akar ve MİT Başkanı Hakan Fidan'la yaptığı görüşmede “Suriye'nin kuzeybatısındaki durumun normalleşmesiyle ilgili teklifler sunduğu" bildirildi.

Moskova’daki buluşmaya ilişkin olarak bir açıklama yapan Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye konusunda “kapsamlı” bir görüşme gerçekleştirildiğini, Suriye'deki durumu, bölgesel güvenliği ve askeri-teknik işbirliğinin geliştirilmesi konularında alışverişinde bulunulduğunu belirtti.

Açıklamada, "Şoygu, Akar ve Fidan, geçen hafta Moskova'da başlattıkları kapsamlı diyaloğu devam ettirdi. Rus tarafı, Türk meslektaşlarına Suriye'nin kuzeybatısındaki durumun normalleşmesiyle ilgili teklifler sundu" dendi.

Bakanlık, tarafların bölgesel güvenlikle ilgili güncel konuları ve askeri-teknik işbirliğinin geliştirilmesi konusunu masaya yatırdığını da kaydetti.

Açıklamayı aktaran Sputnik ise Şoygu ve Akar’ın 17 Ağustos'ta Moskova'da Fidan'ın da katıldığı bir görüşme gerçekleştirdiğini anımsattı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.