Tanrıkulu: Avni Paşa Korusu’nda Çok Sayıda Ağacın Kesildiği İddiası Doğru Mu?

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a “Üsküdar Paşalimanı’nda bulunan Hüseyin Avni Paşa Korusu’nda çok sayıda ağacın kesildiği ve usulsüz yapıların ortaya çıktığı iddiası doğru mu?” diye sordu.

Tanrıkulu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde şöyle dedi:

"28 Haziran 2014 yılında çıkan yangın sonucu köşkün tamamen yok olmasına neden olan sebepler nelerdir? O dönem ilgililer hakkında yasal bir işlem yapıldı mı? Güncel akıbeti nedir? 2015 yılında yeniden inşası için hazırlanan projeye İstanbul 6 Nolu Kültür Varlıkları Koruma Kurulu’na sunduğu proje sadece müze ve kütüphane olarak kullanılmasına izin verilmesine rağmen şu anki durumu hakkında denetleme yapılmış mıdır?

Müze ve kütüphane olarak kullanılmasına izin verilen koru için eğer konut olarak kullanılıyorsa Boğaziçi İmar Müdürlüğü ekiplerinin arazide denetimde yapması ve köşkün mühürlenmesi gerekmez midir? 81 bin 511 metrekarelik ormanlık arazinin içerisinde yer alan çok sayıda ağacın kesildiği, tahrip edildiği ve konut olarak kullanıldığı iddiaları doğru mudur?”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.