Öne Çıkanlar Covid19 binali yıldırım gündem Kuşadası Belediyesi çin ihracat Akşener vodafone merkez bankası Afrin Gürer MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli

Tanrıkulu Mahremiyet Eğitimi Projesi Kapsamında Yayınlanan Kitapları Meclis’e Taşıdı

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Aile ve Dini Rehberlik Bürosu’nun başlattığı ‘Mahremiyet Eğitimi Projesi’ kapsamında, eğitim seminerlerine katkıda bulunması amacıyla altı kitaptan oluşan “Mahremiyet Eğitim Seti”nin yayınlandığı ve “Kadın dekolteli sokağa çıktığında erkek sarkıntılık ettiyse suç ortaktır” konulu kitabın yayınlanıp yayınlanmadığını Meclis gündemine taşıdı.

CHP’li Tanrıkulu, Başbakan Binali Yıldırım’ın yazılı olarak yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu soru önergesinde, Aile ve Dini Rehberlik Bürosu’nun başlattığı “Mahremiyet Eğitimi Projesi” kapsamında, eğitim seminerlerine katkıda bulunması amacıyla çıkarılan kitapların içeriğini sordu.

Tanrıkulu, Başbakan Yıldırım’a şu soruları yöneltti:

“Aile ve Dini Rehberlik Bürosu’nun başlattığı ‘Mahremiyet Eğitimi Projesi’ kapsamında, eğitim seminerlerine katkıda bulunması amacıyla altı kitaptan oluşan 'Mahremiyet Eğitim Seti'nin yayınlandığı, altı kitap arasında 'Kadın dekolteli sokağa çıktığında erkek sarkıntılık ettiyse suç ortaktır' diyen Prof. Dr. Çeker’in kitabının da bulunduğu iddiası doğru mudur?

İddia doğru ise, ‘Kadın dekolteli sokağa çıktığında erkek sarkıntılık ettiyse suç ortaktır’ diyerek kadını hedef gösteren ve kadının yaşayabileceği her türlü istismara olağan gözle bakan bir zihniyetin yansıması olan bir kitap, kadının mahremiyetini mi yoksa kadını istismar edeni mi korumaktadır?

Tüm iddialar doğru ise, eğitim seminerlerine katkıda bulunması amacıyla altı kitaptan oluşan eğitim setinin incelenerek uygun bulunması kim ya da kimlerin bilgisi ile gerçeklemiştir? Konu ile ilgili inceleme başlatılmış mıdır ya da başlatılacak mıdır?”

Tanrıkulu, Mahremiyet Eğitim Projesi kapsamında eğitim seminerlerine katkıda bulunması amacıyla seçilen altı kitaptan diğer beşinin ismini ve yazarlarının da kim olduğunu sordu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.