Öne Çıkanlar terörist rusya bugünün gündem başlıkları İçişleri Bakanı Süleyman Soylu mardin ukrayna Kaleseramik orman yangınları için nasıl yardımda bulundu Çocuklarda Ters Kimlik Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici Tarhan Cilt güzzelliği Kuşadası Belediyesi

TBMM 15 Temmuz’da Toplanacak

TBMM Genel Kurulu, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü"nün anlam ve öneminin belirtilmesi amacıyla, 15 Temmuz 2017 Cumartesi günü toplanacak.

"15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" dolayısıyla Meclis Genel Kurulu’nda özel bir görüşme yapılacak. Genel Kurul,15 Temmuz 2017 Cumartesi günü saat 13:00'te toplanacak, bu toplantıda yapılacak görüşmelerde, siyasi parti grubu başkanlarına 10'ar dakika süreyle söz verilecek.

İçtüzük İçin Anayasa Komisyonu Toplanacak

Meclis'te içtüzük trafiği ise 11 Temmuz'da başlayacak. TBMM İçtüzüğü'nde değişiklik öngören teklif önümüzdeki günlerde Meclis'e sunulacak ve Anayasa Komisyonu'nda da 11 Temmuz’da görüşülmeye başlanacak.

OHAL'in Süresi Doluyor

OHAL'in süresi ise 19 Temmuz’da doluyor. Anayasa'nın 120’nci maddesi ile Olağanüstü Hal Kanunu'nun 3'üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendine göre, ülke genelinde devam etmekte olan olağanüstü halin, 19 Nisan 2017 Çarşamba günü saat 01.00'den geçerli olmak üzere 3 ay süre ile uzatılması hakkında Bakanlar Kurulunca 17 Nisan 2017 tarihinde alınan Karar, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nun 18 Nisan 2017 tarihinde onaylanmıştı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.