TBMM Genel Kurulu’nda “Adalet Yürüyüşü” Gerilimi

TBMM Genel Kurulu’nda, AK Parti ile CHP arasında, “Adalet yürüyüşü” tartışması çıktı. AK Parti ile CHP’li milletvekilleri arasında karşılıklı suçlamalar yaşanınca, konuşmalar karşılıklı sözlü tartışmayla devam etti.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Akif Hamzaçebi Başkanlığı’nda toplandı. Gündem dışı konuşmaların ardından söz alan milletvekilleri, tutuklanan CHP’li Milletvekili Enis Berberoğlu’na destek için başlatılan “adalet yürüyüşü” ile ilgili konuşmalar yaptı. CHP’li milletvekillerinin iktidar partisine yönelik suçlamaları, AK Partili milletvekillerinin tepkisini çekti. AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’ın dün adliyenin önünde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “uluslararası mahkemelerde yargılanacak” sözlerine karşılık verdi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile AK Partili Muş bir süre karşılıklı suçlamalarla söz aldı. AK Parti ile CHP arasında tartışma çıkınca Meclis Başkanvekili Hamzaçebi oturuma ara vermek zorunda kaldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.