Öne Çıkanlar Hakkari EMİNE ERDOĞAN Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Hadise elazığ Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan malatya palandöken mısır doğalgaz Covid 19 CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ ENGİN ALTAY

TBMM Haftaya Gensoru İle Başlayacak

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yarın CHP’nin, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik hakkında verdiği gensoru önergesinin ön görüşmeleri yapılacak.
Salı günü Genel Kurul’da ise Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi kanun tasarısının görüşmelerine kaldığı yerden devam edecek. Anayasa değişikliği çerçevesinde Hakimler ve Savcılar Kurulu uyum yasası da bu hafta Meclis’e sunulacak.

TBMM Genel Kurulu, aldığı karar gereği hafta boyunca çalışacak. Meclis, çalışmalarına 22 Haziran’dan 15 Temmuz’a kadar ara verecek.
Hafta sonu da çalışacak olan Genel Kurul’da yarın, CHP’nin Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik hakkında verdiği gensoru önergesinin ön görüşmeleri yapılacak.
Salı günü Genel Kurul’da, tartışmalara neden olan, zeytinlik alanları sanayileşmeye açan düzenlemenin tasarından çekilmesinin ardından, sanayinin geliştirilmesi amacıyla çeşitli kanunların yer aldığı düzenlemelerin görüşmelerine kaldığı yerden devam edilecek.

HSK BAYRAMDAN ÖNCE ÇIKARILACAK
Bu hafta, anayasa değişikliği kapsamında değişmesi öncelikli düzenlemeler arasında yer alan, Hakimler ve Savcılar Kurulu uyum yasasının da bu hafta Meclis’e sunulması bekleniyor. Söz konusu düzenlemenin Meclis çalışmalarına ara vermeden önce kanunlaştırılması planlanıyor.

İÇTÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ TEKLİFİ
TBMM İçtüzük değişikliği için, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın daveti üzerine bir araya gelen AK Parti, CHP, MHP ve HDP temsilcilerinin görüşmesinde uzlaşı sağlanamayınca partiler, kendi tekliflerini hazırlama kararı verdi.  AK Parti’nin içtüzük değişikliği teklifini bu hafta Meclis’e sunması planlanıyor.

ERDOĞAN GRUP TOPLANTISINDA KONUŞACAK
Grup toplantılarının yapılacağı Salı günü ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, genel başkan seçildikten sonra ikinci kez Meclis’te AK Parti Grup toplantısında konuşacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.