Öne Çıkanlar Zeytin Dalı Harekatı ataşehir belediyesi duman obezite Afrin Dr. Fevzi Özgönül Anadolu Sağlık Merkezi diyabet hipertansiyon Drew Thomas Dramaturg Elif Solak Tokatlı Duygu Soylu Kenan Doğulu

TBMM Kulislerine Yeni Atatürk Tabloları Asıldı

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yenilenen kulislere yeni tablolar ve portreler asıldı. Muhalefet kulisindeki mareşal üniformalı Atatürk portresinin yerini de ebru sanatıyla yapılan kalpaklı Atatürk portresi aldı.

TBMM kulislerine yeni tablo ve posterler asıldı. Muhalefet kulisine yeni asılan Atatürk portesi ebru sanatçısı Hikmet Barutçugil'in imzasını taşıyor. Daha önce muhalefet kulisinde mareşal üniformalı Mustafa Kemal Atatürk portresi asılıydı. 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Meclis'te yapılan tadilat sonrasında bu portre kulisin girişindeki müze bölümüne kaldırıldı. CHP'de buna tepki olarak mareşal üniformalı Atatürk portesinin bir benzerini yaptırıp muhalefet kulisine asmıştı. CHP'nin astığı bu portre referandum öncesinde yapılan tadilat nedeniyle kaldırılınca, CHP kulise yeni bir Atatürk portresi asmaya hazırlanırken, Meclis Başkanlığı'nca yaptırılan kalpaklı Atatürk portesi asıldı. Yeni Atatürk tablosu yağlıboya ve ebru sanatıyla yapıldı. Portrenin altında dört ölümsüz lider ve dört ölümsüz eser yazılıyor.

Edinilen bilgiye göre, Meclis Başkanlığı tarafından Atatürk'ün yanı sıra Malazgirt Zaferiyle Anadolu'nun kapılarını Türklere açan Sultan Alparslan, Fatih Sultan Mehmet ve Kanuni Sultan Süleyman'ın da tabloları yaptırıldı. Ancak bu tablolar henüz asılmadı. 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.