Öne Çıkanlar galatasaray bugünün gündemi gündem özeti deprem gündem başlıkları erdoğan çin türkiye Covid19 pkk recep tayyip erdoğan türk telekom

TBMM’de Milletvekili Kayıtları Sürüyor

TBMM’de 27 dönem milletvekilleri kayıtları devam ediyor. AK Parti’nin, Rize vekilleri kayıtlarını yaptırdı.

AK Parti’nin milletvekilleri Gençlik ve Spor Bakanı Aşkın Osman Bak, Hayati Yazıcı kayıtlarını birlikte yaptırdılar. Hayati Yazıcı gazetecilerin sorularını yanıtladı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun CHP’lilere yönelik açıklamalarını hatırlatılması üzerine Yazıcı, bugün AK Parti’nin MKYK ve MYK toplantılarında değerlendirileceğini söyledi.

Yazıcı, “Bugün partimizin yetkili kurullarında konuşuruz. Hangi olayla bağlantılı olarak değerlendirmek lazım” dedi.

Yetki kararnamelerinin ne zaman çıkacağına ilişkin Hayati Yazıcı şu değerlendirmeyi yaptı:

“Meclis tatile girmeden önce, seçim dolayısıyla çıkartılan yetki kararnamesiyle geçiş prosedürlerini düzenlemek amacıyla Bakanlar Kuruluna yetki verildi. Bunun zamanı bellidir. Cumhurbaşkanımızın Meclis’te yemin edip göreve başlayacağı ana kadar KHK yetkisi Bakanlar Kurulunda. Bunun üzerinde çalışılıyor.”

OHAL’in kaldırılmasına ilişkin ise Yazıcı, “OHAL tercih edilen bir yönetim şekli değildir. 15 Temmuz’dan sonra alındı bu karar. Terörle daha etkin mücadele etmek için. Değerlendirilecektir, işlem yapılacaktır” demekle yetindi.

Bakan Osman Aşkın Bak da, seçim sonuçlarının kendilerini memnun ettiğini belirterek, “Cumhurbaşkanımızın ilk turda seçilmesinden gurur duyuyoruz” dedi.

Kayıt yaptıranlar arasında CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç da vardı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.