Tehlikeli İşler Sınıfındaki 48 Meslekte 223 Bin 642 Kişinin Belgesi Var

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, belge zorunluluğu getirilen tehlikeli ve çok tehlikeli işler sınıfındaki 48 meslekte belge alan kişi sayısının 223 bin 642 olduğunu açıkladı.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesini yanıtlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu, Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanununun Ek 1’inci maddesinde “Tehlikeli ve çok tehlikeli işlerden olup, 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanununa göre, ustalık belgesi almış olanlar ile Milli Eğitim Bakanlığına bağlı mesleki ve teknik eğitim okullarından ve üniversitelerin mesleki ve teknik eğitim veren okul ve bölümlerinden mezun olup, diplomalarında veya ustalık belgelerinde belirtilen bölüm, alan ve dallarda çalıştırılanlar için mesleki yeterlilik belgesi şartı aranmaz” hükmünün yer aldığını söyledi.

Çalışma Bakanı, 26 Ekim 2017 tarihi itibariyle, belge zorunluluğu getirilen tehlikeli ve çok tehlikeli işler sınıfındaki 48 meslekte belge alan kişi sayısının 223 bin 642 olduğunu ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.